17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να αρνηθούν την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη

Ημερομηνία:

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων καλεί τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, την διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την διοίκηση του γενικού Νοσοκομείου Χανίων:

1.    Να καταργήσουν κάθε είδους πληρωμή από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στο νοσοκομείο Χανίων και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Η πάγιά μας αυτή θέση για αυτονόητους λόγους, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική

2.    Να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και την τροφοδοσία του με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κλπ.

3.    Να εξασφαλίσουν πλήρως τη μισθοδοσία και την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Σε άλλο σημείο της απόφασης παίρνουν θέση σχετικά με τις μνημονιακές πολιτικές. Πολιτικές λιτότητας κυρίως που έχουν επηρεάσει και τους γιατρούς:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ – ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη.

Για να διαφυλάξουν το δικαίωμα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών στην εργασιακή, μισθολογική και επιστημονική αξιοπρέπεια.

Η ΕΓΕΣΥΧ καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...