14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων για τη Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά του Παύλου Φύσσα, ενός νέου ανθρώπου που αγωνιζόταν για καλύτερη ζωή κι έναν πιο δίκαιο κόσμο.           Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον χαρακτήρα του φασιστικού αυτού μορφώματος. Πρόκειται για μια οργάνωση ανατρεπτική και αντισυμβατική στα λόγια μόνο, στην ουσία όμως βαθιά αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή. Η δράση της στρέφεται πάντα ενάντια σε φτωχούς και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ή σε ασυμβίβαστους αγωνιστές της ζωής, πνεύματα ελεύθερα και ανυπότακτα. Αυτούς προσπαθεί να τρομοκρατήσει, ώστε να κρατήσει ολόκληρη την κοινωνία φοβισμένη, εξαρτημένη, άβουλη, υπόδουλη στις επιθυμίες και τις προσταγές της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας.

Όσοι πολίτες, πιεσμένοι και αποδυναμωμένοι από την πολύμορφη κρίση, έχουν εγκλωβιστεί από την ρητορική των εγκληματιών νεοναζί, είναι καιρός να ξεφύγουν από εμμονές και στερεότυπα και να μετατρέψουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε δράση δημιουργίας και αλληλεγγύης, ενάντια σε όσους μας θέλουν σκυμμένους και υποταγμένους.

Ας γίνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αφετηρία γκρεμίσματος ενός φαύλου και αποπροσανατολιστικού πολιτικού κατεστημένου και διεκδίκησης ενός καλύτερου και δικαιότερου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ