14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ένωση Γονέων συμμετέχει στο αντιπολεμικό διήμερο: Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάμε την Ειρήνη και τον Άνθρωπο. Πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν!

Ημερομηνία:

Δε φτάνει μόνο ν’ αγαπάμε την Ειρήνη και τον Άνθρωπο. Πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν!

Είμαι ένας από την ατέλειωτη στρατιά που ζώνει τον κόσμο.

Οδοιπορώ για να ενώσω κι εγώ τη θέλησή μου με τη θέληση όλων για την Ειρήνη!

Γιάννης Ρίτσος

Οι εξελίξεις που όλοι παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να μας γεμίζουν με αγωνία ,ανασφάλεια και αγανάκτηση.

Για άλλη μια φορά οι οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών της γης (Η.Π.Α ,ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία) έχουν μόνο θύματα, όπου για μια ακόμη φορά τα θύματα είναι οι λαοί που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο με τη ζωή τους και με ξεριζωμό από τον τόπο τους.

Η αγωνία αυτή εντείνεται περισσότερο όταν παρακολουθούμε αξιωματούχους της Ρωσίας να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία είτε άμεσα με την αποστολή στρατιωτικού υλικού είτε έμμεσα μέσω διευκολύνσεων με την ύπαρξη βάσεων, αποτελούν εν δυνάμει στόχο αντιποίνων.

Και την ίδια στιγμή μεγαλώνει η ανασφάλειά μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, από την παρουσία και δράση Αμερικάνων – Νατοϊκών στον τόπο μας. Είναι χαρακτηριστικό το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση στη 14χρονη μαθήτρια, το οποίο και καταδικάζουμε απερίφραστα και που έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα αντίστοιχων γεγονότων που έχουμε βιώσει στην πόλη μας.

Οι λαοί όμως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, με σεβασμό της κουλτούρας και του πολιτισμού του κάθε λαού.

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες μαθητών και εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία των Χανίων ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων, να διευρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες (καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, κ.ά.) και να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους μαθητές:

  • Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
  • Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
  • Γιατί, ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, υπάρχουν για εξοπλιστικά προγράμματα και αποστολή πολεμικού υλικού από τη χώρα μας στον πόλεμο;
  • Ποιον εξυπηρετούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας και πώς χρησιμοποιούνται ενάντια σε άλλους λαούς;
  • Γιατί τελικά αξίζει ο καθένας και η καθεμιά μας να γίνουμε μαχητές της πραγματικής Ειρήνης και Φιλίας των λαών;

Το Δ.Σ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ