16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Ένωση Γονέων Χανίων ζητά να επιστρέψουν τα τουριστικά γραφεία τα χρήματα από τις εκδρομές που δεν έγιναν

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Χανίων ζητά από τα τουριστικά γραφεία να επιστρέψουν ή να συμψηφιστούν τα χρήματα που πλήρωσαν για εκπαιδευτικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αναφέρουν σχετικά:

“Όπως είναι γνωστό οι σχολικές εκδρομές κάθε χρόνο γίνονται με χρήματα των γoνιών αν και είναι αδιαμφισβήτητος ο παιδαγωγικός τους ρόλος πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.

Οι Σχολικές Κοινότητες μπαίνουν στη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικών διαγωνισμών και βέβαια καταβολής προκαταβολών από τα χρήματα των γονιών στα τουριστικά γραφεία.

Μετά την διακοπή της διαδικασίας για τις εκδρομές λόγω κορωνοϊού και μετά τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι προκαταβολές έμειναν στα τουριστικά γραφεία.

Όποιοι γονείς ήθελαν μπορούσαν με βεβαίωση του Διευθυντή του αντίστοιχου σχολείου να αγοράσουν εισιτήρια από το αντίστοιχο τουριστικό γραφείο για άλλους προορισμούς και ημερομηνίες.

Η επιστροφή των χρημάτων σε όσους γονείς για οποιοδήποτε λόγο δεν έλαβαν πίσω με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα τους και με νέα παράταση (TΡΙΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ) θα πρέπει να επιστραφούν σε μετρητά μετά την 30-6-2022

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 άρθρο 70 παρ.3 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4917/2022 άρθρο 57., με παρέμβασή του ο νομοθέτης δίνει μια ανάσα στα πληττόμενα τουριστικά γραφεία, αλλά με χρήματα των γονιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη επί της ουσίας τις δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών.

Στα Χανιά και ειδικότερα με την στάση που έχουν κρατήσει κάποια από αυτά, το θέμα τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ως Ένωση Γονέων του Δήμου Χανιών εκφράζοντας τους συλλόγους γονέων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το παραπάνω πρόβλημα ζητούμε και απαιτούμε

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ή ΤΟΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...