17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων συμπαραστέκεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά αντιδρά στην επιβολή υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα της κυβέρνησης για μία επωφελή συμφωνία με τους δανειστές όμως επισημαίνει ότι η επιβολή υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ωθώντας πολλούς στην παρανομία. Αντ’ αυτού, προτείνει την πάταξη της παραοικονομίας στον τουρισμό, ειδικά σχετικά με τις παράνομες εκμισθώσεις σπιτιών και βιλών που έχουν τζίρο περίπου 2 δις ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής:

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, συμπαραστέκεται ενεργά στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της χώρας μας, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Το σύνολο του τουριστικού τομέα είναι παρόν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Η επαπειλούμενη επιβολή δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή, – σχεδόν τριπλασιασμός, θα είναι καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος με αποτέλεσμα μείωση των αφίξεων και συρρίκνωση της τουριστικής μας περιόδου, αλλά και σημαντικότατη μείωση της απασχόλησης και ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό το τεράστιο υφεσιακό μέτρο θα ενισχύσει την φοροδιαφυγή και θα καταρρακώσει την νομιμότητα.

Παράλληλα, είναι ήδη γνωστό σε όλους μας ότι υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων από την παραοικονομία στον τουρισμό, όπως παράνομες εκμισθώσεις σπιτιών, βιλών κ.λ.π. , με ένα τζίρο περίπου 2 δις Ευρώ .

Τα έσοδα αυτά ( ΦΠΑ , φόρος εισοδήματος κ.λ.π. ) θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό που προσδοκά η κυβέρνηση να κλείσει από την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Τέλος, η αλληλεγγύη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη από το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και ο τουρισμός ¨επιβάλλεται να βαδίσει στο δρόμο της νομιμότητας¨ και όχι της παρανομίας και της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...