25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων για το αεροδρόμιο Χανίων: Αδιάφορo αν θα είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, αρκεί να είναι λειτουργικό και να μην αυξηθούν τα τέλη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων παίρνει θέση στο θέμα του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης. Επισημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, αρκεί να γίνει πιο λειτουργικό και να μην αυξηθούν τα τέλη ενώ ζητά την τοποθέτηση προτομής του Δασκαλογιάννη που συμβολίζει τους αγώνες του κρητικού λαού.

Διαβάστε τι επισημαίνει στην ανακοίνωσή της:

Το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης με σχεδόν ολοκληρωμένες  τις εργασίες  επέκτασης και αναβάθμισης του θα εξυπηρετήσει εφέτος την τουριστική κίνηση στην Δυτική Κρήτη που

Φαντάζεται κανείς να μην είχε  προχωρήσει το έργο, για ποια ανάπτυξη, για ποια αύξηση του τουρισμού στην Κρήτη(με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου κορεσμένο) θα μιλάγαμε σήμερα;

Και όμως το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο 2 φορές κινδύνευσε  να μην ενταχθεί στα προγράμματα επενδύσεων λόγω αδικαιολόγητων ελλείψεων και καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του φακέλου  υποβολής του έργου και δυστυχώς λίγοι τότε κινητοποιήθηκαν για να προχωρήσει και αξίζουν συγχαρητήρια σ΄ αυτούς  που το υποστήριξαν εντός και εκτός Βουλής, ενώ άλλοι ήταν αδιάφοροι, σε αντίθεση με την μεγάλη κινητοποίηση  κατά της ίδρυσης του  Εφετείου στο Ηράκλειο.

Ανεξάρτητα με το θέμα της ιδιωτικοποίησης  εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει το λαό της Δυτικής Κρήτης  και τον τουρισμό που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιο είναι να αποδειχθεί λειτουργικό χωρίς προβλήματα, καθαρό και φθηνό σε τέλη, εκμεταλλευόμενο τις οικονομίες κλίμακος από την από χρόνο σε χρόνο αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Πάνω δε στην λειτουργικότητα θα θέλαμε να θίξουμε  το θέμα με τις σκάλες στο τερμίναλ   καθώς αποβιβάζεται ή επιβιβάζεται κάποιος στα λεωφορεία. Δεν υπάρχει ράμπα προς όλες τις αίθουσες αναμονής με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι άνθρωποι να αναγκάζονται να σηκώνουν τις βαλίτσες  τους (χειραποσκευές) ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας τα σκαλιά.

Στο θέμα της καθαριότητας και των σεκιούριτι για τον έλεγχο των χειραποσκευών θα πρέπει να γίνει ενίσχυση των συνεργείων για να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και επίσης να διατηρούνται καθαρές  οι τουαλέτες και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι,(ήδη οι βυσσινί επενδυμένοι εξωτερικοί τοίχοι στις εσοχές  έχουν πιάσει στρώμα σκόνης).

Θα πρέπει να τοποθετηθεί στον χώρο αφίξεων επιγραφή MATRIX για τις ώρες αναχώρησης του λεωφορείου για Χανιά  και Ρέθυμνο και να γίνει συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνης για τον καλύτερο συντονισμό των δρομολογίων για να μην περιμένουν  μισή ώρα οι επιβάτες ταλαιπωρημένοι μετά την άφιξη του αεροπλάνου για να αναχωρήσουν με το λεωφορείο.

Τέλος χρήσιμο για την τοπική ιστορία θα ήταν να τοποθετηθεί μια προτομή του ήρωα Δασκαλογιάννη  καθώς το πρόσωπο του συμβολίζει την απαρχή των Κρητικών Επαναστάσεων  των προγόνων μας που χάρη σ αυτούς το νησί είναι ελεύθερο σήμερα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...