14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση τη Μεγάλη Πέμπτη κατά της αποπληρωμής του χρέους

Ημερομηνία:

Κι ενώ τα σποτ της Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ξεσήκωσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκει υποστήριξη από πολίτες και την ΑΔΕΔΥ. Απάντηση σε όσους ερμήνευσαν το σποτ ως διαφωνία της Προέδρου της Βουλής με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης για το χρέος, επεχείρησε να δώσει ο Δημήτρης Βίτσας, με τηλεοπτική του παρέμβαση.

Στην αυριανή (Μ.Πέμπτη) διαμαρτυρία  – πικετοφορία για την καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ που διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τη Διαγραφή του Χρέους καλεί και η ΑΔΕΔΥ.

Η εκδήλωση θα γίνει στα Χαυτεία στις 6:30μ.μ. και στόχο έχει να ακουστεί η φωνή όσων αντιδρούν στην καταβολή από την κυβέρνηση της δόσης των 460 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ την ίδια ημέρα. Κεντρική ιδέα είναι «διαγραφή του χρέους γιατί αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζόμενων, να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ για την «εξυπηρέτηση» του χρέους».

Βίτσας: Η Επιτροπή για το χρέος θα βοηθήσει στην τελική διαπραγμάτευση

Τη σημασία της Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους στην οποία προΐσταται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, τα αποτελέσματα της Επιτροπής μπορούν να αξιοποιηθούν στην τελική διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές που θα διεξαχθεί από τον Ιούνιο και παράλληλα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για το πώς διογκώθηκε το ελληνικό χρέος.

Ο βουελευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως στην τελική διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, θα τεθεί το θέμα του χρέους κι εκεί θα μπορούν να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα που θα έχουν προκύψει από την Επιτροπή.

Όσον αφορά στο πώς δημιουργήθηκε το χρέος, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πώς είναι δυνατόν, εν μέσω μνημονίου κι όχι στην αρχή του, το ετήσιο κονδύλι για τα εξοπλιστικά να μειώθηκε από τα 2,5 δις. σε 700 εκατ. το 2012”. αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας υπονοώντας πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν σοβαρές υπερτιμολογήσεις.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...