27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Η Αλκυόνη Παπαδάκη ένωσε τον Πόντο με την Κρήτη στο Χαϊδάρι

Ημερομηνία:

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα», σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, βραβεύοντας μια σημαντική προσωπικότητα.

Έγινε την Κυριακή 19 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Όταν οι γυναίκες γράφουν», ξεκίνησε με την Αντιγόνη Κυριακάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια η πρόεδρος της «Ποντιακής Λύρας» Γεωργία Ερμίδου χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε και στους σημαντικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος. Λίγα λεπτά αργότερα μίλησε για την τιμώμενη συγγραφέα – η ομιλία της είχε θέμα «Γνωρίζοντας την Αλκυόνη Παπαδάκη».


Η τιμώμενη συγγραφέας με Κρητικούς και Πόντιους

Αποσπάσματα από τα βιβλία της τιμώμενης διάβασαν ο λυράρης Ηλίας Υφαντίδης καθώς και μέλη του χορευτικού του Συλλόγου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Γράφοντας για το έπος της γυναικείας εμπειρίας».

Η Αλκυόνη Παπαδάκη τιμήθηκε για το σπουδαίο συγγραφικό έργο της.

Τιμητική πλακέτα στη συγγραφέα πρόσφεραν η πρόεδρος της «Ποντιακής Λύρας» Γεωργία Ερμίδου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω Ανδρέας Κλεισαρχάκης.

Στη συνέχεια χορούς από τον Πόντο και την Κρήτη παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα των δύο συλλόγων υπό τη διδασκαλία της Σοφίας Σαββουλίδου και της Κατερίνας Σαραντινού αντίστοιχα. Τους συνόδευαν οι μουσικοί Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα και τραγούδι), Παναγιώτης Κοπαλίδης (νταούλι), Γιώργος Βλάσσης (κρητική λύρα), Γιάννης Βλάσσης και Μαρία Βλάσση (λαούτο).


Το χορευτικό της «Ποντιακής Λύρας» Χαϊδαρίου επί σκηνής

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Κώστας Βορρέας (απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω ασθένειας), εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κόσμος κεράστηκε με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

pontos-news.gr

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ