16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η αλληλεγγύη έσωσε το “μαγαζάκι”: Ζητούμενο τώρα η οικονομική στήριξη πολιτών για να αγοραστεί εμπόρευμα – Δείτε πώς ήταν και πώς έγινε | Φωτός

Ημερομηνία:

Πολλοί, στη μεγάλη δυσκολία, ψάχνουν για κάποιο θαύμα, σταυρώνουν τα χέρια και καταφεύγουν στις προσευχές, περιμένωντας κάτι να γίνει και να αλλάξει η πραγματικότητα γύρω τους.

Όμως, στις κοινωνίες των ανθρώπων, τα προβλήματα όπως και οι λύσεις, έρχονται από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Άνθρωποι κατέστρεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Νοεμβρίου το μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή 12 στο Ηράκλειο βάζοντάς του φωτιά και σήμερα, δύο περίπου μήνες μετά, με την ενεργή αλληλεγγύη άλλων συνανθρώπων, το μαγαζάκι των μεταναστών ξαναζωντανεύει.

Πιο όμορφο από ποτέ.

Ειδικός τραπεζικός λογαριασμός για αγορά εμπορεύματος

Πλέον, το ζητούμενο για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά είναι να εφοδιαστεί με το εμπόρευμα το οποίο θα γεμίσει τα ράφια του. Και εκεί ζητείται η συμπαράσταση των πολιτών με κατάθεση όποιου ποσού μπορούνε σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί

Μέσω της σελίδας που ίδρυσαν στο facebook με τίτλο: “Βοηθήστε να σωθεί το μαγαζάκι” ενημερώνουν για τις ενέργειές τους ώστε να ξαναλειτουργήσει το μικρό μανάβικο.

Γράφουν σήμερα:

“Καλημέρα και καλές γιορτές.

Οι εργασίες στο μαγαζάκι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ελπίζουμε ότι η οικογένεια θα μπορεί να ξανανοίξει το μαγαζί της σύντομα μετά τις γιορτές.

Η πόλη μας συντονίστηκε και βοήθησε πολύ. Δείξαμε ότι η κοινωνία μας υποστηρίζει τις ομάδες μειονοτήτων και πως δεν αφήνουμε την πιθανότητα του ρατσισμού να καταστρέψει τις ζωές οικογενειών.

Πολλοί άνθρωποι πρόσφεραν βοήθεια όταν το μαγαζάκι ήταν πρώτη είδηση παντού.

Τώρα ζητάμε από την τοπική κοινότητα να βοηθήσει με μικρές χρηματικές δωρεές για τις ανάγκες προμήθειας εμπορεύματος. Οποιοδήποτε ποσό μικρό ή μεγάλο αποτελεί σημαντική βοήθεια.

Στοχεύουμε στο ποσό των 2500 Ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα είναι αρκετό για να αποκτήσει ένα πρώτο απόθεμα εμπορεύματος το μαγαζάκι.

"google ad"

Ο λογαριασμός είναι:

ALPHA BANK- AKBAR ALI MOHAMMAD-AMIR=IBAN GR 090140 6670 6670 0210 1186 169″

Οι γιορτές ο χρόνος είναι λίγος και τα έξοδα πολλά. Ελπίζουμε παρ’ όλα αυτά ότι η καρδιά σας θα βρει τον τρόπο να βοηθήσει το μαγαζάκι αυτής της οικογένειας να ξαναλειτουργήσει πολύ σύντομα.”

Η ιστορία πίσω από το μαγαζάκι

Για να δημιουργηθεί αυτό το μικρό κατάστημα, χρειάστηκαν χρόνια αγώνα.

Ο μεγαλύτερος αδελφός δούλευε εδώ και 13 χρόνια στα McDonalds, και δεν ξόδευε τίποτα ώστε μία ημέρα να μπορεί να δώσει στην οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον με μία μικρή επιχείρηση.

Κάποιοι, πιθανότατα με ρατσιστικά κίνητρα, έβαλαν φωτιά στο μαγαζάκι, και τα όνειρα ολόκληρης της οικογένειας χάθηκαν μέσα σε μία βραδιά.

Το μαγαζάκι είχε γίνει αρκετά αγαπητό ειδικά για τους Έλληνες μιας μεγαλύτερης ηλικίας λόγω των χαμηλών τιμών που προσέφερε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...