15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Αμερικανίδα βουλευτής Alexandria Ocasio-Cortez λέει ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι ολιγαρχία, όχι δημοκρατία

Ημερομηνία:

Η Αμερικανίδα βουλευτής Alexandria Ocasio-Cortez κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ ως « ολιγαρχία » την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας μια ρητορική του ταξικού πολέμου που προσέλκυσε για πρώτη φορά τόσους πολλούς νέους ψηφοφόρους στην εκστρατεία της το 2018.

«Όταν κοιτάτε το γεγονός ότι οι εκλογές μας αγοράζονται, ότι οι εταιρείες και τα… ισχυρά εταιρικά λόμπι έχουν περισσότερο λόγο στη νομοθεσία μας από τους καθημερινούς ανθρώπους… ζούμε σε ολιγαρχία που έχει τις δημοκρατικές στιγμές της», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook . .

Η Κόρτεζ τάχθηκε ενάντια σε μια «προεδρία που δεν καθορίζεται από τη λαϊκή ψήφο» και μια Γερουσία όπου «δεκάδες εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν για έναν υποψήφιο, ένα κόμμα και να είναι ακόμα μειοψηφία».

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να υπερασπιστούν τη θέση ότι ζούμε σε μια δημοκρατία, σε μια αληθινή δημοκρατία», είπε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι τυπικά δημοκρατία, όχι δημοκρατία, και η προεδρία δεν έχει καθοριστεί ποτέ με λαϊκή ψήφο.

Νωρίτερα στο ίδιο βίντεο, ο Ocasio-Cortez αποκάλεσε το Κογκρέσο «διεφθαρμένο ίδρυμα» και παρατήρησε ότι ήταν «πραγματικά άγριο» και “δύσκολο να προσπαθήσεις να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος όταν περιβάλλεσαι από τόση παρακμή και ηθική κενότητα που ειλικρινά υπερβαίνει τα όρια του οποιουδήποτε κόμματος”

Ενώ το βίντεο ξεκίνησε ως ένα δριμή κατηγορώ για την αδράνεια του Κογκρέσου σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας με τα όπλα, γρήγορα επεκτάθηκε σε ένα θρήνο για το πώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν “τόσοι διαφορετικοί τομείς και ζητήματα στα οποία όλοι συμφωνούμε… Το Κογκρέσο ακόμα δεν μπορεί να τα καταφέρει!

Και τα δύο σώματα του Κογκρέσου ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι Δημοκρατικός. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για να προωθηθεί η νομοθετική ατζέντα που υποστηρίζεται από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ