17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

“Η Ανατολή της Αυτονομίας”: 4 εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο πάνω στο πείραμα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού

Ημερομηνία:

Η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ), η Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο (Αθήνα) και η Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια και την Ισότητα (Ηράκλειο), συνδιοργανώνουν τη καμπάνια “Η ανατολή της αυτονομίας 2”, η όποια έρχεται σαν συνέχεια της αντίστοιχης σειράς εκδηλώσεων που είχε πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις το 2015. Καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εμβαθύνουν στο μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού και τους βασικούς του πυλώνες: το πολιτειακό σύστημα, την οικονομία, την οικολογία και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Οι εκδηλώσεις, η κάθε μία αφιερωμένη σε ένα από τις παραπάνω θεματικές, θα πραγματοποιηθούν  στο διάστημα των ερχόμενων μηνών με σκοπό να συνεισφέρουν στον απαραίτητο κινηματικό και κοινωνικό διάλογο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Πιστεύουμε πως στο σκοτάδι της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουν οι πληθυσμοί στο σύγχρονο κόσμο, πως η ανατολή ενός διαφορετικού συστήματος, που παίρνει σάρκα και οστά σε διαφορετικές πλευρές του πλανήτη με το παράδειγμα των ζαπατίστας στη μια πλευρά και το πείραμα της κουρδικής αυτονομίας στη γειτονιά μας, αποτελεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό πρόταγμα, που ξαναδίνει νόημα στην έννοια της κοινότητας, των σχέσεων, της αντίστασης και της δημιουργικότητας.

Εκδήλωση 1η:

Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν – Μια εισαγωγή στον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό

Ομηλιτής: (Ελλάδα) μέλη της πλατφόρμας Α/Α/Ι με αφορμή ένα ταξίδι στο νότιο Κουρδιστάν.

“Αυτού του είδους η αρχή ή διοίκηση μπορεί να ονομαστεί και α-κρατική πολιτική διοίκηση ή δημοκρατία δίχως κράτος.” Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Ρέθυμνο  : 6 Απριλίου 2017, 7:30μμ, Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων, Ν. Φωκά 82

afisa anatoli

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ