11.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Η αντίδραση των Βρυξελλών στην προστασία της α’ κατοικίας

Ημερομηνία:

Στο πιο λεπτό τους σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και το νέο νόμο Κατσέλη με τους Θεσμούς.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες και πολύ περισσότερο στη Φρανκφούρτη, έχουν πολλά ερωτήματα για βασικές παραδοχές του σχεδίου κι έτσι το τελικό κείμενο, που θα φτάσει στη Βουλή δεν αποκλείεται να έχει εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «καθαρό» υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ, πλέον οι συζητήσεις γίνονται επί τη βάσει συνολικού υπολοίπου, δηλαδή μαζί με τους τόκους.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ποιες ασφαλιστικές δικλείδες θα ενεργοποιούνται στις περιπτώσεις που κάποιοι από όσους υπαχθούν στη ρύθμιση ξεπεράσουν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά όρια ήτοι αν θα συνεχίσουν να επιδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αυτό που προκάλεσε, δε, τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα, για ένα μορατόριουμ, μια συμφωνία κυρίων, μεταξύ κυβέρνησης- τραπεζών, για «πάγωμα» των πλειστηριασμών, έως ότου πάρει μπροστά ο νέος μηχανισμός ρυθμίσεων, καθώς κρίνεται ότι πρόκειται για κίνηση με προφανή προεκλογικό χαρακτήρα, που δεν «κολλάει» με το υπό διαμόρφωση ρυθμιστικό πλαίσιο.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...