10.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Η αντιφατικότητα των αγορών

Ημερομηνία:

Οι αγορές -βλέπε τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια- επιθυμούν να επιβάλουν τα κράτη λιτότητα για να αντλήσουν ρευστό να τους πληρώσουν τα χρέη . Η λιτότητα όμως φέρνει ύφεση και αδυναμία των κρατών να πιάσουν τους στόχους τους.Πάλι οι αγορές είναι επιφυλακτικές μην επιβραβεύοντας την πολιτική των κρατών που αρχικά επιβράβευσαν. Είναι τέτιοια η τρέλα των αγορών που δεν ικανοποιούνται ποτέ.Εδώ μπαίνει το ερώτημα;Τι πρωτεύει; Η ικανοποίηση των ανικανοποίητων αγορών, ή η ευτυχία των ανθρώπων; Η αριστερά έχει ως σύνθημα”Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη.” Σήμερα που κυριαρχεί η δίψα του κέρδους φαίνεται ουτοπικό.Είναι όμως το μόνο λογικό και ανθρώπινο.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγροτικό: Πού οδηγεί το… δημοσιονομικό μπλόκο στο διάλογο και τη λύση

Μετά από την άκαρπη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό μεγαλώνει...

Έκθεση Ζωγραφικής της Βάσως Μυλωνογιάννη στα Χανιά

Καθώς ολοκληρώνεται ένας κύκλος φιλοξενίας σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών στην...