16.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Η απάντηση του δημάρχου Πλατανιά στην Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων για το “τριτοκοσμικό τοπίο σε τουριστική περιοχή με μπάζα αντί… πεζοδρομίων”

Ημερομηνία:

Ο δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης εξέδωσε ανακοίνωση την οποία απαντά σε σχετική επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων που κατηγορεί τον δήμο για «τριτοκοσμικό τοπίο σε τουριστική περιοχή με μπάζα αντί… πεζοδρομίων στον Πύργο Ψηλονέρου».

Αναλυτικά αναφέρει

Κύριε Διευθυντά,

Μετά από σχετικό  δημοσίευμα στις 17/5/2023 της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων, για “Τριτοκοσμικό τοπίο σε τουριστική περιοχή με Μπάζα αντί….Πεζοδρομίων, στον Πύργο Ψηλονέρου του Δήμου Πλατανιά”, έχω να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

Ο Δήμος Πλατανιά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, για άλλη μία φορά  προέβει στην απομάκρυνση δεκάδων σωρών απορριμάτων και κλαδοκοπών, ενώ η  ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε  τακτική βάση, αλλά και σε  κάθε έκτακτη περίπτωση  μόλις η αρμόδια υπηρεσία ενημερωθεί.

img_3824

Είναι κοινή η διαπίστωση από επιχειρηματίες, δημότες, επισκέπτες αλλά και επαγγελματικούς φορείς, ότι η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά , κατά τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς αναβαθμισμένη και με άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται. Παράλληλα όμως θα πρέπει να υπάρξει  σεβασμός  στο περιβάλλον και στην καθαριότητα του, καθώς σε όλους πλέον είναι γνωστό ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος εναπόθεσης μπαζών, κλαδιών και άλλων φερτών υλικών, σε χώρο που διαθέτει ο Δήμος μας και ο οποίος λειτουργεί καθημερινά. Επίσης  οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό αλλά και οι δημότες, οφείλουν να σέβονται τις παραπάνω ενέργειες,  για  την προστασία του  περιβάλλοντος και  την αισθητική των ανοιχτών χώρων και όχι να αυθαιρετούν και στη συνέχεια να αναρωτιούνται για τη διαμορφούμενη  κατάσταση.     

img_3826

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ