26.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Η απάντηση του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο δημοσίευμα του Α.τ.Κ. για τις “ιαματικές πηγές στο Σέλινο”

Ημερομηνία:

Απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Μανόλης Μανούτσογλου στο σχόλιο της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” σχετικά με τις ιαματικές πηγές στο Σέλινο.

Ο κ. Μανούτσογλου αναφέρει τα εξής

Αγαπητέ κ. Ν.Α. γράψατε ότι ο “Ασφαλώς ο κ. Κοσμήτορας αγνοεί κάτι που ξέρουν και οι πέτρες… στην περιοχή και πολλοί ευρύτερα στα Χανιά. Ότι τα νερά της περιοχής είναι ιαματικά από καταβολής κόσμου.”

Ο κοσμήτορας Μανόλης Μανούτσογλου δεν αγνοεί το αυτονόητο, μπορεί να σας ενημερώσει ότι πάρθηκαν δείγματα και αναλύθηκαν ύδατα και από τις δύο πηγές της περιοχής των Τεμενίων και συγκρίθηκε ο χημισμός των πηγών με τον χημισμό γειτονικών πηγών, πιθανώς ιαματικών, της Κρήτης. Μάλλον δεν καταλάβατε τι δημοσιεύτηκε στα Χ.Ν…..

Αγαπητέ κ. Ν.Α. γνωρίζετε την πολυδαίδαλη νομοθεσία σχετική με τους ιαματικούς πόρους ή αρκεί στο αγαπητό αναγνωστικό σας κοινό η έκφραση “από καταβολής του κόσμου”;

Αγαπητέ κ. Ν.Α. γνωρίζετε ότι υπάρχει σύνδεσμος δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδος μπορείτε να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό εάν κάποιος Δήμος της Κρήτης είναι μέλος αυτού του συνδέσμου;

Θα μπορούσα να γράψω αρκετά ακόμα αλλά θα αρκεστώ στο απλό ρητό που είναι γνωστό σε όλους μας “η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας”…

Χωρίς να θέλω να διεκδικήσω την γνώση, τουλάχιστον προσπαθώ ειλικρινά να μαθαίνω…

Να είστε καλά!

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Μανόλης Μανούτσογλου

Να σημειώσουμε πάντως ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον συντάκτη του σχολίου είπε ότι δεν διαφωνεί με τον κ. Μανούτσογλου αφού όπως τόνισε και στο αρχικό του σχόλιο “μελέτησαν, ανέδειξαν και με τη σφραγίδα της επιστήμης το θέμα”.

Χρέος τώρα των φορέων της περιοχής, η προβολή και αξιοποίηση του θέματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της τοπικής οικονομίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νότος του Ρεθύμνου: Παρθένες παραλίες με θέα το Λιβυκό Πέλαγος, ανθρώπινη ζεστασιά και καλές τιμές | Φωτός

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης Ατμοσφαιρικές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, πανέμορφα φαράγγια και...

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ για Αυγενάκη: Υπάρχει υλικό και από κινητά τηλέφωνα

Για την υπόθεση του θερμού επεισοδίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος...

Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στον 36χρονο σύζυγο και πατέρα

Η τελευταία πράξη της απίστευτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στο...