20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η αποκάλυψη της Σήλιας Κριθαριώτη για την Κιβωτό του Κόσμου: «Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε»

Ημερομηνία:

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος βρίσκεται η Κιβωτός του Κόσμου μετά τις βαριές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμούς, που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που αφορούν και τον πατέρα Αντώνιο και το στενό του περιβάλλον, διενεργούνται παρουσία της προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

Τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτικά, με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε να δείχνει ότι οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν αστρονομικά ποσά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση έφτασαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Mega, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αποκαλυπτική για τις πρακτικές της Κιβωτού, ήταν η Σήλια Κριθαριώτη, μιλώντας στην διάρκεια εκδήλωσης.

Όπως αποκάλυψε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, η Κιβωτός του Κόσμου, έθετε όρο για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια εμπειρία είχε και ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο, οποίος δώρισε δύο ακίνητα 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Απογοητευμένη έχει δηλώσει και η χήρα του καπνοβιομήχανου Κωνσταντίνου Καρέλια. Η ίδια ξεκαθάρισε πως θέλει το οικόπεδο 32 στρεμμάτων με δύο ακίνητα στην Καλαμάτα να παραμείνει στη δομή με κρατική εποπτεία: «Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της φαίνεται να ζητούσε συνεχώς δωρεές.

Παράλληλα, άνθρωποι, κατήγγειλαν για τη δομή στην Καλαμάτα ότι προσπάθησαν να δωρίσουν υλικά αγαθά, ωστόσο στελέχη της Κιβωτού δεν τα δέχονταν και ζητούσαν χρήματα.

«Μόλις επικοινωνήσαμε με στέλεχος που βρισκόταν σε θέση ευθύνης, μας ανέφερε πως δεν έχουν ανάγκη από υλικά αγαθά αλλά από χρήματα. Μας έκανε εντύπωση. Μας φάνηκε εντελώς άκομψο και περίεργο», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ