21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η αποφυγή της πορνογραφίας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας υγιούς και μακροχρόνιας ρομαντικής σχέσης

Ημερομηνία:

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Sex Research, αξιοποίησε δεδομένα στοιχείων πάνω από 3.500 άτομα τα οποία ήταν σε σχέση, από όλα τα μέρη των ΗΠΑ, για να εξετάσει τις συσχετίσεις χρήσης πορνογραφίας μεταξύ φύλου, αντιληπτού εθισμού αλλά και πόσο θρησκευόμενο ήταν ένα άτομο. Οι ερευνητές δεν εξέθεσαν τους συμμετέχοντες σε πορνογραφικό υλικό, αλλά ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την προβολή πορνογραφίας καθώς και ερωτήσεις που μέτρησαν την αίσθηση ικανοποίησης και σταθερότητας στη σχέση τους.

Ενώ υπάρχουν πολύπλοκοι παράγοντες μεταξύ της χρήσης πορνογραφίας, το γένος, την πεποίθηση σχετικά με τον εθισμό, και τη θρησκεία, η έρευνα διαπίστωσε ότι η χρήση πορνογραφίας από άνδρες ή γυναίκες σε οποιοδήποτε επίπεδο επηρέασε αρνητικά τις ρομαντικές σχέσεις – με έντονο αρνητικό αντίκτυπο στη σταθερότητα της σχέσης.

Δυστυχώς, δε λειτουργεί

«Είναι αλήθεια ότι το είδος του πορνογραφικού περιεχομένου μπορεί να έχει πιο ισχυρές αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία των σχέσεων από κάποιο άλλο είδος και ότι οι άνδρες που είναι θρησκευόμενοι φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από την παρακολούθηση πορνογραφίας λόγω των συναισθημάτων τους, τα οποία δεν είναι σε αρμονία με τις ηθικές τους πεποιθήσεις, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η σταθερότητα των σχέσεων εξασθενεί από τη χρήση πορνογραφίας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες» δήλωσε ο Dr Brian Willoughby, καθηγητής της Σχολής οικογενειακής ζωής του Brigham Young Universit και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Σημαντικά ευρήματα

Τα ευρήματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις, διότι πριν από αυτή τη μελέτη, η πορνογραφία και ο αντίκτυπός της στην υγεία των σχέσεων ήταν ένα θέμα στο οποίο οι μελετητές και άλλοι ειδικοί σπάνια συμφώνησαν.

Πολλοί μελετητές υποστήριξαν ότι παίζονταν πάρα πολλοί ανταγωνιστικοί παράγοντες για να υποδηλώσουν ότι η χρήση πορνογραφίας βλάπτει τις υγιείς σχέσεις – καθιστώντας δύσκολο για το κοινό και τους υπεύθυνους ερευνητές να αποκτήσουν μια σαφή αίσθηση του αντίκτυπου που έχει η πορνογραφία στην υγεία των σχέσεων.

Η έρευνα τώρα εξοπλίζει τις υπηρεσίες και τους ερευνητές με μια συντριπτική ποσότητα στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η τακτική χρήση πορνογραφίας έχει ως αποτέλεσμα την κακή ισορροπία στη σχέση. «Καθώς ανέβαινε η χρήση πορνογραφίας κατέβαινε η σταθερότητα των σχέσεων –κάτι που αναφέρθηκε από άνδρες και γυναίκες», δήλωσε ο Willoughby.

Τα περισσότερα ζευγάρια δε γνωρίζουν

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε μια ουσιαστικότερη συζήτηση σχετικά με τη χρήση πορνογραφίας ως παράγοντα κινδύνου για τις σχέσεις» είπε. «Τα περισσότερα ζευγάρια πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι η χρήση πορνογραφίας μπορεί να δημιουργεί κίνδυνο ή βλάβη στη σχέση τους. Ελπίζω ότι μια τέτοια έρευνα μπορεί να ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με την ανάγκη εκπαίδευσης του κοινού σχετικά με τις πιθανές βλάβες της πορνογραφίας και τη δημιουργία περισσότερων πόρων για άτομα και ζευγάρια για την καθοδήγηση σε αυτό το θέμα».

*Mε στοιχεία από news.byu.edu

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...