12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Η απόβαση των Κινέζων!

Ημερομηνία:

Ήρθαν, ξαναήρθαν και θα ξανάρθουν! Ο λόγος για μεγαλοεπιχειρηματίες από την Κίνα που έχουν βάλει στο μάτι ακίνητα στην Κρήτη. Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού τους και χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Επίκεντρο των συζητήσεων προοπτικές συνεργασίας και επενδυτικά σχέδια που σε …πρώτο χρόνο, έχουν στόχο ακίνητα στη μεγαλόνησο και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο όχι μόνο αγορές αλλά και κατασκευές…

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι Κινέζοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβολαιογράφων προκειμένου να αποσαφηνιστούν «σκοτεινά σημεία» και απορίες προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι αυτό που τρομάζει τους Κινέζους, ούτε αυτές των οικοπέδων αφού τις θεωρούν ελκυστικές. Ο προβληματισμός των υποψήφιων επενδυτών έχει να κάνει με τη φορολογία ενοικίου.

Οι Κινέζοι ψάχνουν να αγοράσουν σε Αθήνα, Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο σε πρώτη φάση.

flashnews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...