13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Η απόλυτη ξεφτίλα στην Κύπρο: Εγκύκλιος για σβήσιμο των συνθημάτων κατά της γενοκτονίας στη Γάζα με εντολή… Ισραηλινού υπουργού

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην Κύπρο εγκύκλιος για το σβήσιμο των συνθημάτων κατά του Ισραήλ και της γενοκτονίας που διαπράττει στη Γάζα από δημόσιους χώρους στην Κύπρο.

Η εγκύκλιος εστάλη στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών προς τους προέδρους της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο μήνυμα του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι η εγκύκλιος εκδίδεται κατόπιν αιτήματος του υπουργού Διασποράς του Ισραήλ.

Μάλιστα, ακολουθώντας την πάγια γραμμή της κυβέρνησης Νετανιάχου ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ ονοματίζει τη λογοκρισία «δράση για τη καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Το μήνυμα του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών

«Ηλεκτρονικό μήνυμα Υπουργού Διασποράς του Ισραήλ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με ημερ. 11.08.2025 και θέμα «Ενίσχυση των δράσεων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της υποκίνησης μίσους στην Κύπρο». Έχω οδηγίες να σας διαβιβάσω ηλεκτρονικό μήνυμα του Υπουργού Διασποράς του Ισραήλ, το οποίο στάληκε μέσω του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικά με το πιο πάνω θέμα, και να σας διαβιβάσω οδηγίες του κ. Υπουργού για άμεσο καθαρισμό των όποιων τέτοιων συνθημάτων στους δήμους και κοινότητες».

ΑΚΕΛ: «Κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνει το καθεστώς Νετανιάχου;»

Απαντήσεις ζητά το ΑΚΕΛ για την εγκύκιο, διερωτώμενο αν «κουμάντο στην χώρα κάνει το καθεστώς Νετανιάχου;».

Η εγκύκλιος «συνιστά ακόμα μια πράξη ντροπής αναφορικά με την στάση που τηρεί απέναντι στη γενοκτονία και την εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού», τονίζει και προσθέτει πως η «υποτακτική στάση απέναντι στο εγκληματικό καθεστώς Νετανιάχου».

«Η υπέρμετρη και επιλεκτική ευαισθησία της για την ρητορική μίσους δεν είναι τίποτα άλλο παρά πρόφαση για να σιγήσει κάθε έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό», καταλήγει.

Τα μαζεύει ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου

Με ανάρτηση του ο υπουργός Εσωτερικων της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου επιχείρησε να κάνει damage control, κάνοντας λόγο για εφαρμογή της νομοθεσίας». «Η επιστολή-υπενθύμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Ενωση Δήμων για εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει την παρέμβαση των τοπικών Αρχών σε περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίζονται συνθήματα που περιέχουν ρητορική μίσους, έγινε καθηκόντως. Εχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Ενωσης Δήμων  Ανδρέας Βύρας και του έχω εξηγήσει την πρόθεση του Υπουργείου και το σκεπτικό της επιστολής, ως εκ τούτου θεωρώ ότι η περαιτέρω συντήρηση του θέματος, δεν δικαιολογείται».

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ