14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Η αρχαία Παλμύρα επιβίωσε χιλιάδες χρόνια και την κατέστρεψαν σε λίγους μήνες οι τζιχαντιστές | Φωτός

Ημερομηνία:

Την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν μετά την ανακατάληψη της πόλης από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβαν χθες την Παλμύρα εκδιώχνοτνας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. οποίοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή στην κεντρική Συρία πριν από περίπου έναν χρόνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή στην Παλμύρα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την Telegraph εμφανίζονται αρχαία αγάλματα να είναι διαλυμένα, αντικείμενα πεταμένα στο πάτωμα του μουσείου της πόλης, το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο.

AdTech Ad

Την ανακατάληψη της Παλμύρα ανακοίνωσε ο Συριακός στρατός χθες.

“Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν”, δήλωσε.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και κατέστρεψε τον εντυπωσιακό ναό του Βήλου και το ιερό του Βάαλ Σαμίν, καθώς και αρκετούς πύργους που αποτελούσαν μνημεία στους νεκρούς, τα οποία οι τζιχαντιστές θεωρούν βλάσφημα.

(Πηγή: telegraph)

news247.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...