26.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Η ασέβεια που έδειξε η ΕΡΤ στον Γιώργο Σγουράκη

Ημερομηνία:

Η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά υπενθυμίζει την ασέβεια που είχε δείξει η ΕΡΤ στον Γιώργο Σγουράκη αφού πριν ένα χρόνο, λίγο μόλις καιρό μετά τον θάνατο της συζύγου του και συνδημιουργού Ηρώς Σγουράκη, τον είχε απολύσει, ένα γεγονός που είχε στεναχωρήσει βαθιά τον Γιώργο Σγουράκη.

Αναφέρει η δημοσιογράφος:

4.24 η ανακοίνωση της αναχώρησης του Γιώργου Σγουράκη. Του ανθρώπου που όσο κανείς, μαζί με την Ηρώ, διαμόρφωσε και συνέθεσε διαχρονικά την πνευματική ταυτότητα της χώρας.

Στις περίπου 600 ταινίες σε μια μακρά διαδρομή, ο Γιώργος και η Ηρώ με συναίσθηση ευθύνης,κατέγραψαν τον πνευματικό προσανατολισμό της χώρας, την πολιτιστική
της ανάσταση και ανάταση, δίδοντας δημόσιο βήμα, διασώζοντας και μεταδίδοντας σε όλους τους πολίτες μέσα από την Δημόσια Τηλεόραση, τον λόγο και την εικόνα των ποιητών, των συγγραφέων, των ιστορικών, των πεζογράφων, των εικαστικών, των
πνευματικών, εν γένει ανθρώπων.

Η δουλειά και οι κορυφαίες στιγμές της ζωής του Γιώργου συμπίπτουν με τις κορυφαίες στιγμές της χώρας.

Αυτό το έργο, δεν ήταν αρεστό πια.

Η διοίκηση της ΕΡΤ μετέτρεψε το ασήμαντο και το ευτελές σε διακύβευμα υψίστης σημασίας, καταξιώνοντας την φτήνια και την ευτέλεια απαξιώνοντας την ποιότητα, θέτοντας ένα πικρό, αχάριστο τέλος, εδώ κι ένα χρόνο, στον ευανάγνωστο δείκτη πολιτισμού, στις παραγωγές του Γιώργου.

Πίκρα του χάρισε μέχρι χθες και ο κλάδος των δημοσιογράφων, αρνούμενος αυτό που ο φυσικός του Δικαστής τρις, δικαίωσε.

Έχει μαζευτεί πολύ τσογλάνι στην πιάτσα Γιώργο μου, του είχε πει ο Γιάννης Τσαρούχης, και συχνά μου την έλεγε την φράση.

Ο Γιώργος έφυγε. Αν και δεν ήμουν φυσικό τέκνο του στις 4.24 απόψε ορφάνεψα. Στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου, η Ηρώ και ο Γιώργος ήταν εκεί. Δίπλα μου, με πήραν από το χέρι για να πάω παρακάτω.

Το τηλέφωνο μου στις 20.10 το βράδυ δεν θα χτυπάει πια. Η καλησπέρα του “τι νέα η καλλιτεχνική ομάδα”, θα μείνει με το ηχόχρωμα του στ’αφτιά μου. Και τα νέα για την Κρήτη θα του τα λέω νοερά. Στον Στέλιο και το Νίκο, την Ζωή και την Χρυσαυγή, στα παιδάκια του, το Γιωργάκη, την Ηρώ και το Νικολάκι, μια αγκαλιά για πάντα θα με δένει.

Και θα πληγώνει πάντοτε αυτό το βλέμμα στην φωτογραφία 1 στο γραφείο του, όσο και αν κρατάω πολύτιμο θησαυρό και τις όμορφες γεμάτες γέλιο στιγμές που μοιραστήκαμε, όπως απαθανάτισε ο φακός του Ρουσσέτος Παναγιωτάκης στην 2η φωτογραφία Γιωργος Σγουρακης ακριβοχαιρετώ σε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο...

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που...

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές...