16.7 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

Η Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Η Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, θα παρουσιαστεί με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου, για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αριστοτέλειον, από 27 έως και 31 Μαΐου 2015.

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!

Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να  αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της Ασκητικής μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.

Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει  ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, από διάφορες εθνικότητες και ανόμοιες  πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Eπιβλήθηκε και καταξιώθηκε στα χρόνια μας, απέκτησε παγκόσμια φήμη και κέρδισε να παραμείνει κλασσικό στη ροή των αιώνων.

Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές , να διεισδύσουν πιο  βαθειά και πιο αληθινά στο κείμενο .

Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς, είναι το φως  και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Πάνος Αγγελόπουλος
Σκηνοθέτης

Πρωταγωνιστούν:
Νικήτας Τσακίρογλου
Κατερίνα Διδασκάλου.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης,
Λευτέρης Βλάχος, Τίνα Λεωνορά
Χορός: Ομάδα σχολής θεάτρου Ροντίδη.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας
Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Καλίτση
Video: Νίκος Μυλωνάς

Με την υποστήριξη των εκδόσεων «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Διάρκεια: 1 ώρα και 30  λεπτά

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 27 έως και 31 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15 ευρώ
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ (φοιτητές, ομαδικά κ.λ.π)

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή: Προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματιών από επιτήδειους με δήθεν ιδιότητα ελεγκτών στην Περιφέρεια Χανίων

Η Περιφέρεια Χανίων προειδοποιεί για επιτήδειους που προσποιούνται τους ελεγκτές υγείας. Ζητούν επίδειξη υπηρεσιακής ταυτότητας και ενημέρωση της Αστυνομίας.

Χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για αποκατάσταση στο «Μέγαρο της Βασίλισσας» και αναβάθμιση των διαδρομών στο Ανάκτορο της Κνωσού

Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 1,85 εκατ. ευρώ την αποκατάσταση του Μεγάρου της Βασίλισσας στην Κνωσό και νέες διαδρομές για ΑμεΑ. Ολοκλήρωση έως Νοέμβριο 2029.

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνάντηση των κέντρων ενημέρωσης της ΕΕ

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη συνάντηση όλων των κέντρων Europe Direct της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.