15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η αστυνομία συνέλαβε ζωντανά στον αέρα μαύρο δημοσιογράφο του CNN που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολις

Ημερομηνία:

Hαστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του CNN ζωντανά στην τηλεόραση την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολις μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Την ώρα της μετάδοσης, ήδη ένας πάνοπλος αστυνομικός τον κρατάει από το ένα χέρι. Στη μέση της μετάδοσης ο άλλος αστυνομικός που στέκεται δίπλα του τον ενημερώνει ότι συλλαμβάνεται.

«Μπορούμε να μετακινηθούμε όπου θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, για να εξηγήσει ευθύς αμέσως ότι είναι δημοσιογράφος.

Και η σύλληψη του αφροαμερικανού δημοσιογράφου Ομάρ Χιμένες και τριών ακόμη του τηλεοπτικού συνεργείου από έξι λευκούς αστυνομικούς γίνεται στον αέρα.

Ο ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες μόλις είχε δείξει με την κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή, περικυκλωμένου από αρκετούς αστυνομικούς.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα μετά την κατακραυγή ζήτησε συγγνώμη για τη σύλληψη του δημοσιογράφου και του συνεργείου του. Ο ίδιος ο πρόεδρος του CNNεπικοινώνησε με τον κυβερνήτη, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συλλήψεις προσθέτοντας ότι προφανώς το συνεργείο είχε κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και είπε ότι προσπαθεί να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατό.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...