16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Αλληλεγγύη στις καταλήψεις” με τη βία;

Ημερομηνία:

Η εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στον οποίο φόρεσαν με τη βία ταμπέλα που έγραφε “αλληλεγγύη στις καταλήψεις” είναι μία εικόνα η οποία κατόρθωσε με τη δύναμή της να επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στον αγώνα που έχουν δώσει εδώ και μήνες χιλιάδες ανθρώποι σε όλη την Ελλάδα. Ταύτισε την “αλληλεγγύη στις καταλήψεις” με μία εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος έχει υποστεί βασανισμό. Γιατί αυτή ήταν η εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Ότι κι αν είχε πράξει – κάτι που βεβαίως δεν αιτιολογεί κανένα να τον δικάζει και να τον τιμωρεί διαπομπεύοντάς τον – η εικόνα έφερε στο μυαλό εικόνες ανθρώπων που έχουν υποστεί βασανισμό.

Η εικόνα ήταν αποκρουστική, και το πιο τρομακτικό είναι ότι αυτοί που προέβησαν στην πράξη δεν αντιλήφθηκαν το αποκρουστικό της εικόνας, όπως και πολλοί άλλοι “αλληλέγγυοι” που έσπευσαν να επικροτήσουν την πράξη τους για την υπερ-επαναστατικότητά της. Δεν αντιλήφθηκαν – και αυτό είναι το τρομακτικό – ότι η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός ενός ανθρώπου με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακρατικούς μηχανισμούς και σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ποτέ και επουδενί καμία σχέση με την λέξη “αλληλεγγύη”.

Η βαρβαρότητα, οι τραμπουκισμοί και οι “τιμωροί” εις το όνομα της οποιασδήποτε ιδέας, δεν έχουν θέση πουθενά παρά μόνο στο περιθώριο της ιστορίας.

“Αλληλεγγύη στις καταλήψεις” με τη βία, δε γίνεται.

Το κακό βεβαίως είναι ότι όλα αυτά γίνονται μία στιγμή όπου το πρόβλημα στέγης στη χώρα μας θα γιγαντωθεί, ελέω και των πλειστηριασμών που αναμένεται να απελευθερωθούν το επόμενο διάστημα.

Αντάρτες του ISIS μαστιγώνουν έναν άντρα τον οποίον αναγκάζουν να φορά ταμπέλα επειδή έσπασε τη νηστεία του δίχως να έχει κάποιο πειστικό λόγο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...