15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Βούλτεψη αμφισβητεί τον ΟΗΕ για τις σφαγές στο Ντονμπάς από το 2014 – «Δεν το είδα στην τηλεόραση»

Ημερομηνία:

Στο σημείο να αμφισβητήσει μέχρι και τον ΟΗΕ για τις σφαγές στο Ντονμπάς από το 2014, έφτασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Τις μάχες στον εμφύλιο της Ουκρανίας, στην περιοχή του Ντονμπάς, που από το 2014, που κόστισαν τη ζωή περίπου 14.000 άνθρωπων, κυρίως φιλορώσων από ουκρανικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων τάγματα νεοναζί, αμφισβήτησε η Σοφία Βούλτεψη, επειδή όπως είπε… δεν έβλεπε μάχες στην τηλεόραση

Το ότι υπάρχει σχετικό πόρισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προφανώς μια λεπτομέρεια που δεν απασχολεί την υφυπουργό Μετανάστευσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Όταν ο ανταποκριτής του Open, Θανάσης Αυγερινός, ανέφερε τις σφαγές στο Ντονμπάς, η Σοφία Βούλτεψη είπε «όχι, όχι δεν μου κάνουν αυτά. Για να γίνει έρευνα κανονική πρέπει να διαταχθεί επίσημα»

«Μα τι λέτε τώρα; Είναι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», απάντησε έκπληκτος ο Θανάσης Αυγερινός.

«Ακούστε με, 14.000 θύματα όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλεπα μάχες και θανάτους εκεί. Ξαφνικά μας παρουσιάζονται 14.000 θύματα. Εσείς που είστε εκεί γιατί δε μας τα στέλνατε;», συνέχισε η Σοφία Βούλτεψη

«Εγώ ήμουν εκεί στον εμφύλιο, μετέδωσα και απολύθηκα γι αυτή την είδηση που μετέδωσα», αντέδρασε ο Θ. Αυγερινός.

«Εντάξει, εντάξει, ακούστε με, δεν ξέρω από πού απολυθήκατε, εγώ ξέρω ότι όταν γίνεται μάχη, κάπου δημοσιεύεται. Εδώ ξαφνικά ακούμε 14.000 θανάτους», απάντησε με το γνωστό της ύφος η Σοφία Βουλτεψη.

Ακολυθούν μερικά ενδεικτικά δημοσιεύματα της εποχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ