19.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Η Γαύδος στο έλεος του Θεού

Ημερομηνία:

Με αφορμή πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τον Δήμο του νησιού, διαφαίνεται ότι η πολιτεία την έχει εγκαταλείψει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Ο αρμόδιος εκπρόσωπός της, γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης κ. Ροκαδάκης, με φαστ τρακ αποφάσεις που η μία αναιρεί την άλλη, ρύθμισε, με αδιαφανή και ατεκμηρίωτο τρόπο, τα θέματα της θρησκευτικής ορκωμοσίας, του ιερέα και του Ευαγγελίου, δεν ασχολήθηκε όμως καθόλου με τα εγκόσμια.


Δεν έχει ορίσει Δήμο για σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας όπως είναι υποχρεωμένος, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις. Ο Δήμος Γαύδου είναι ο μοναδικός δήμος που δεν έχει υπηρεσίες. Δεν έχει ταμειακή υπηρεσία, υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσία ύδρευσης, οδηγό για την υδροφόρα, οδηγό για το απορριμματοφόρο, πετρέλαιο για την άντληση νερού από τις γεωτρήσεις και διανομή στο δίκτυο. Ο μοναδικός δημοτικός υπάλληλος μένει απλήρωτος διότι δεν υπάρχει κανένας να συντάξει το ένταλμα μισθοδοσίας ούτε κανένας να το εξοφλήσει.

Η Γαύδος μετατρέπεται σ’ ένα νησί λεπρό, με τόνους τα σκουπίδια σωρευμένα γύρω απ’ τους κάδους, στραγγισμένες τις ποτίστρες των ζώων, τη μυρωδιά της αποσύνθεσης ν’ απλώνεται τριγύρω.

Με γνωστά τα παραπάνω τεράστια προβλήματα, ο κ. γ.γ. φέρεται να έχει υποσχεθεί βοήθεια στο θέμα της … ορκωμοσίας! Βοήθεια σε ποιόν και σε τι; Λύνονται τα προβλήματα της Γαύδου με τις αποφάσεις του; Είναι αρκετά σοβαρά ώστε να ενδιαφερθεί αυτός κι’ η πολιτεία, λίγο περισσότερο απ’ όσο ενδιαφέρθηκαν για την ορκωμοσία; Μήπως είναι πιο χρήσιμο ν’ ασχοληθούν με τα προβλήματα επιβίωσης του ακριτικού νησιού και όχι με πολιτικά παιχνίδια;

Γνωρίζει άραγε ο κ. γ.γ για την υπεξαίρεση 580.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο, το 2008-2010; Έχει ενημερωθεί για το σχετικό βούλευμα, σε ποιον έχει απαγγελθεί κατηγορία, ποια είναι η πορεία της δίκης; Γνωρίζει ότι εννέα μήνες τώρα δεν έχουν εκταμιευτεί ποσά ώστε να παραγγελθεί καύσιμο για την υδροδότηση και την κίνηση του απορριμματοφόρου, να συντηρηθούν τα ακινητοποιημένα οχήματα, γενικότερα για προμήθειες; Ο Δήμος είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη. Αφορούν όλ’ αυτά τον κ. γ.γ. και τους αρμόδιους υπουργούς;

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις για βοήθεια απαντούν με απέραντη κατανόηση και συμπάθεια. Η συμπάθεια όμως και οι ορκωμοσίες δεν ρίχνουν το νερό στ’ αυλάκι.

Μήπως, οι διαδικασίες φαστ τρακ χρειάζονται περισσότερο όταν δεν υπάρχει νερό, όταν ψοφάνε τα ζώα και μας πνίγουν τα σκουπίδια, παρά όταν δεν υπάρχει Ευαγγέλιο;

Σεπτέμβριος 2014
Νίκος Παπαϊωάννου

gavdosfm.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ