15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Γη γύριζε πιο γρήγορα γύρω από τον άξονά της μέσα στο 2020 – Τι συνέβη

Ημερομηνία:

Κάτι συμβαίνει με τον πλανήτη μας. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο παρατήρησαν ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της ταχύτερα, με αποτέλεσμα τον περασμένο χρόνο να καταγραφούν μερικές από τις συντομότερες ημέρες όλων των εποχών.

Κανονικά κάθε ημέρα διαρκεί περίπου 86.400 δευτερόλεπτα ωστόσο πριν από μερικές δεκαετίες, η ανάπτυξη ατομικών ρολογιών, επέτρεψε στους επιστήμονες να καταγράφουν το πέρασμα του χρόνου με απίστευτα μικρά βήματα, έως το χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail,  οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Γη επιβραδύνει την περιστροφή της πολύ βαθμιαία. Αυτό τουλάχιστον συνέβαινε μέχρι τον περασμένο χρόνο, όταν άρχισε να περιστρέφεται γρηγορότερα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η 19η Ιουλίου του 2020 ήταν η συντομότερη ημέρα που καταγράφηκε ποτέ – 1.4602 χιλιοστά του δευτερολέπτου μικρότερη από το κανονικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την πλανητική περιστροφή, όπως η έλξη της Σελήνης, τα επίπεδα χιονόπτωσης και η διάβρωση βουνών.

Έχουν επίσης αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να ωθήσει τη Γη σε ταχύτερη περιστροφή, καθώς τα χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο αρχίζουν να εξαφανίζονται.

Το μεγάλο ερωτηματικό των επιστημόνων είναι τι θα συμβεί απο εδω και στο εξής: Ποσο μπορεί να αλλάξει η διάρκεια της ημέρας και τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας;

topontiki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ