20.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Η γραφειοκρατική μανία δεν μειώνει τη φοροδιαφυγή, απλώς ταλαιπωρεί τον πολίτη

Ημερομηνία:

Προέχει η μείωση των φόρων

Το ΥΠΟΙΚ, στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, διολισθάνει όλο και περισσότερο στη γραφειοκρατική μανία και στη ρυθμιστική παράνοια.
Μετά την ανακάλυψη πέρυσι του πολύπλοκου συστήματος επιστροφών στο πετρέλαιο θέρμανσης, που απέτυχε παταγωδώς, ενώ φέτος επιστρέφει δριμύτερο και ακόμα πιο πολύπλοκο, το ΥΠΟΙΚ επαναφέρει την «φοροκάρτα», στην προσπάθεια του να βάλει τους πολίτες να αστυνομεύουν οι ίδιοι την αγορά.

Η φοροκάρτα, με τον τρόπο που σχεδιάζεται, θα προσθέσει ακόμα έναν εφιάλτη γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Θα έχει, όπως όλοι οι σχεδιασμοί του δημοσίου, ένα μεγάλο, δυσανάλογο κόστος και θα αποδώσει ελάχιστα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Και αυτό γιατί τα κίνητρα φοροδιαφυγής είναι πανίσχυρα, όσο η Κυβέρνηση επιμένει σε πολιτική υψηλής και εξοντωτικής φορολογίας, προκειμένου να εξακολουθεί να ταΐζει το σπάταλο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κομματικό κράτος.

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν μειωθούν τα κίνητρα της.

Μειώστε, πρώτα και κύρια, τους φόρους.

Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ