13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Δέσποινα Λογιάδου στην επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στον ΟΗΕ, ως Αντιπρόεδρος Γυναικών

Ημερομηνία:

Το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της Προέδρου της ΕΓΕ, κ. Δέσποινας Λογιάδου, στην επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στον ΟΗΕ, ως Αντιπρόεδρος Γυναικών. Η Δέσποινα Λογιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα που συμμετέχει στην αποστολή από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στον ΟΗΕ και στην 67η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ (UNCSW67), τον Μάρτιο μεταξύ 6-17/2023.

Η 67η σύνοδος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών (UNCSW67) στη Νέα Υόρκη θα εξετάσει τα ζητήματα της ισότητας των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο.Το θέμα προτεραιότητας θα είναι η «Καινοτομία και τεχνολογική αλλαγή και εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των όλες γυναίκες και κορίτσια».Η σύνοδος θα εξετάσει επίσης τα συμφωνηθέντα συμπεράσματα της εξηκοστής δεύτερης συνόδου, «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών της υπαίθρου».

Επίσης, η ΕΓΕ/Παράρτημα Χανίων ανακοινώνει τη βράβευση για το 2022, από την Ακαδημία Αθηνών, για πρω­τό­τυ­πη επι­στη­μο­νι­κή με­λέ­τη, δη­μο­σιευ­μέ­νη ή αδη­μο­σί­ευ­τη, με θέ­μα ανα­φε­ρό­με­νο στην πα­ρου­σία και τη συμ­βο­λή της Ελ­λη­νί­δας στο φε­μι­νι­στι­κό κί­νη­μα από το 1821 μέ­χρι τη σύγ­χρο­νη επο­χή, του βιβλίου της Άννας Καραμάνου για το έργο της με τίτλο «Η ει­ρη­νι­κή εξέ­γερ­ση των θη­λυ­κών SAPIENS 1821-2021» (Εκ­δό­σεις Αρ­μός, Αθή­να 2021).

Η διάκριση τόσο της Δέσποινας Λογιάδου όσο και της Άννας Καραμάνου μας γεμίζει χαρά και περηφάνεια!

Για την ΕΓΕ / Παράρτημα Χανίων

Η Πρόεδρος

Αμαλία Μπασιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...