15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Η δίκη του Χάινς Ρίχτερ και τα μηνύματα του μερκελιστή συνήγορου υπεράσπισης

Ημερομηνία:

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης του Γερμανού καθηγητή Χαιντζ Ριχτερ και το βιβλίο του «Η μάχη της Κρήτης» (στα Γερμανικά «Η κατάκτηση της νήσου Κρήτης»), καθώς στην τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου της, όπου θα συνεχιζόταν η κατάθεση του ε.τ Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,Στρατηγού Παραγιουδάκη, ο συνήγορος του καθηγητή Ρίχτερ απουσίαζε από την δίκη.

Ο κ. Παραγιουδάκης, πριν διακοπεί η δίκη, κατέθεσε πληθώρα ιστορικών ντοκουμέντων και η συνέχεια της κατάθεσης του αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, πλην όμως ο συνήγορος του Ρίχτερ δεν εμφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του ο δικηγόρος υπεράσπισης του Γερμανού καθηγητή, κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε η δίκη να προχωρήσει με εξέταση του μάρτυρα (Παραγιουδάκη) από την πολιτική αγωγή και στη συνέχεια να διακοπεί για την επόμενη Δευτέρα οπότε και θα προχωρήσει ο ίδιος στην εξέταση του ίδιου μάρτυρα όπως ανέφερε στο έγγραφο.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε το αίτημα ασαφές, εκτιμώντας το ως αίτημα διακοπής της δίκης.
 Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο καθηγητής Ρίχτερ πρόκειται να παραστεί στη δίκη μετά την πρόσκληση που του έγινε μέσω του συνηγόρου του την προηγούμενη Παρασκευή.

Τα “τιτιβίσματα”  του συνήγορου Αναγνωστόπουλου στο διαδίκτυο

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν ωστόσο προκαλέσει τα «τιτιβίσματα» του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αναγνωστόπουλου ο οποίος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον εαυτό του «Μερκελιστή» όπως και να αναλάβει πρωτοβουλία για να φτιάξει νόμο «ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ” όπως γράφει χαρακτηριστικά στο anamorfosis.net.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο δικαστήριο παρευρίσκεται πλήθος κόσμου με τους συγκεντρωμένους να ζητούν την αποκατάσταση της αλήθειας. Μάλιστα ύψωσαν  πανό με σύνθημα «Η ιστορία δεν παραποιείται», ενώ αυξημένη ήταν η αστυνομική παρουσία.

onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...