15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Η Δανία δημιουργεί μια «Μακρόνησο» για τους πρόσφυγες: “Είναι ανεπιθύμητοι και θα το αισθανθούν”

Ημερομηνία:

Πλήθος έντονων αντιδράσεων προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση της δεξιάς κυβέρνησης της Δανίας να δημιουργήσει τη δική της σύγχρονη «Μακρόνησο» για τους ανεπιθύμητους μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρόκειται για τη μικρή, απομονωμένη νησίδα Λίντχολμ, που βρίσκεται στην επαρχία του Φόρντινγκμποργκ, στα νότια της Δανίας, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται για πειράματα σε ζώα, που σχετίζονται με τις μεταδοτικές ασθένειες.

Η κυβέρνηση της χώρας, λοιπόν, αποφάσισε να στέλνει όλους τους μετανάστες των οποίων το αίτημα για άσυλο απορρίπτεται στο απομακρυσμένο νησί, εφόσον δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν, λόγω πολέμου, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Μάλιστα, μαζί με τους πρόσφυγες θα συμπεριλαμβάνονται και αλλοδαποί που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, που σημαίνει ότι αιτούντες άσυλο θα συνυπάρχουν με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

H εξαγγελία έγινε δια στόματος της υπουργού Μετανάστευσης Ινγκερ Στόιμπεργκ, η οποία δεν δίστασε να τονίσει, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, ότι «είναι ανεπιθύμητοι στη Δανία και θα το αισθανθούν».

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι θα έχουν την υποχρέωση να αναφέρονται σε κέντρο που θα υπάρχει στο νησί σε καθημερινή βάση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρούνται με φυλάκιση. Το σχετικό πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2021 και θα στοιχίσει περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ