18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οινοποιείο στο Ηράκλειο – Απειλούνται 2.800 τόνοι κρασιού

Ημερομηνία:

Κίνδυνο καταστροφής για χιλιάδες τόνους κρασιού, συνιστά  η αποκοπή ρεύματος από την ΔΕΗ, στο οινοποιείο Παλιανής, της Ένωσης Ηρακλείου.

Λόγο της αποκοπής, δεν λειτουργούν τα ψυκτικά μηχανήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για την συντήρηση του κρασιού.

Η τοπική ένωση, ζητάει ρύθμιση οφειλής με κάποια προκαταβολή, για να σωθούν οι περίπου 2800 τόνοι κρασιού, οι οποίοι βρίσκονται αποθηκευμένη στο τοπικό οινοποιείο.

Την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργών για την προσωρινή αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο οινοποιείο Παλιανής, ζήτησε με παρέμβασή του, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο οινοποιείο Παλιανής της Ένωσης Ηρακλείου, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή 2.800 τόνους οίνου των αμπελουργών του νομού Ηρακλείου, αφού η λειτουργία ψυκτικών μηχανημάτων είναι εντελώς απαραίτητη.
Η Ένωση Ηρακλείου, σύμφωνα με την ενημέρωση μας, ζητά την ένταξη σε ρύθμιση, χωρίς ή με μικρή προκαταβολή και να είναι βιώσιμη.
Όπως είναι ευκολονόητο, η καταστροφή των 2.800 τόνων οίνου θα μεγενθύνει το πρόβλημα της οικονομικής κατάστασης της Ένωσης και των αμπελουργών.

Ερωτάστε κ.κ. υπουργοί

Προτίθεστε να εξετάσετε την δυνατότητα προσωρινής αποκατάστασης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Οινοποιείο Παλιανής της Ένωσης Ηρακλείου, για να μην καταστραφούν οι 2.800 τόνοι οίνου των αμπελουργών του νομού Ηρακλείου και παράλληλα να εξετάσετε την ένταξη της Ένωσης Ηρακλείου σε βιώσιμη ρύθμιση εξόφλησης των οφειλόμενων;

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις στα Σφακιά για τη Μάχη της Κρήτης

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Σφακίων προσκαλούν στην εκδήλωση για...

Πώς έγινε η διάσωση 42 μεταναστών ανοιχτά της Παλαιόχωρας – Δύο συλλήψεις

42 συνολικά άτομα περισυνέλλεξαν οι αρχές στην πολύωρη επιχείρηση...

Σειρά κλοπών από 42χρονο Σουηδό στα Χανιά

Χθες, ένας 42χρονος Σουηδός συνελήφθη στα Χανιά κατηγορούμενος για...