19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Η ΔΕΗ απαντά στον ιατροδικαστή για τον θάνατο της τετραπληγικής Ευτυχίας Ποποδάκη

Ημερομηνία:

Ένα παιχνίδι εντυπώσεων και ουσίας παίζεται γύρω από το θάνατο της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη. Η ΔΕΗ απαντά στην επίσημη απόφαση του ιατροδικαστή που υποστηρίζει ότι μετά τις ιστολογικές εξετάσεις αποδεικνύεται ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά ήρθε μετά από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών και με δικό της ιατροδικαστή (!) δεν αποδέχεται κανένα μερίδιο ευθύνης αφού θεωρεί ότι ο θάνατός της επήλθε από “φυσικά” αίτια! 

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη και σε δηλώσεις του στο cretapost ο θάνατος της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ:

“Επιβεβαιώνεται η αρχική άποψη ότι η άτυχη γυναίκα είχε και στεφανιαία νόσο, δηλαδή πρόβλημα ισχαιμικό με την καρδιά. Eίχε όμως και λόγω του αναπνευστικού προβλήματος αναπτύξει και επιπρόσθετο πρόβλημα πνευμονικό στην καρδιά. Και οι δύο καρδιοπάθειες έκαναν την καρδιά ευάλωτη και φυσικά ευάλωτη σε ελλιπή οξυγόνωση του αίματος.

Ειδικά για την ισχαιμική καρδιοπάθεια, σε αυτή το μυοκάρδιο, είναι ευάλωτο σε οποιαδήποτε κατάσταση ελάττωσης του οξυγόνου. Η καρδιά ήταν ευάλωτη λόγω ελλειπής οξυγόνωσης και είναι αυτονόητο ότι οδήγησε σε μία τέτοια κατάσταση θα οδηγούσε και στον θάνατο.

Υποστηριζόταν με μηχανικό τρόπο η αναπνευστική λειτουργία και συνεπώς και η οξυγώνοση της καρδιάς. Συνεπώς, η οποιαδήποτε διακοπή συνέβαινε ή συνέβη αυτής της μηχανικής υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας θα ήταν εις βάρος της καρδιακής λειτουργίας».

Η ΔΕΗ βεβαίως αντιδρά και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και τεχνικό σύμβουλο της ΔΕΗ, κα Ε. Σπανουδάκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο θάνατος προκλήθηκε λόγω  ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής  της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΕΗ

« Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά, Κρήτης,  η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, Ιατροδικαστής κα Ε. Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ως εξής:

·   Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής  της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

· Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

· Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός».

[youtube id=”Wv_pLPWh60M” width=”620″ height=”360″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...