16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η δημοσκόπηση της… αντλίας: Η Ελλάδα στις 10 ακριβότερες χώρες του κόσμου στη βενζίνη

Ημερομηνία:

Στενάζουν στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ τα ελληνικά νοικοκυριά, την ώρα που η κυβέρνηση με τα «ψίχουλα» του Fuel pass προσπαθεί να αντιμετωπίσει το «ράλι» στις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος.

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει «τιναχτεί στον αέρα» εδώ και καιρό, με τους πολίτες να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ξοδεύουν περισσότερα για να προμηθεύεται τις ίδιες ακριβώς ποσότητες που αγόραζαν και πριν από λίγους μήνες.

Οι τιμές στα πρατήρια σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τους κατόχους των ΙΧ να «ματώνουν» για το κάθε λίτρο που προμηθεύονται.

Η 4η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο η Ελλάδα στην βενζίνη

Ελλάδα, όπως Μονακό, όσον αφορά στην τιμή της βενζίνης με τη διαφορά πως το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα δεν μπορεί να μπει καν στη σύγκριση με το αντίστοιχο του πολίτη που ζει στο Πριγκιπάτο.

Η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το globalpetrolprices, «σκαρφάλωσε», στις 23 Μαΐου, στην τέταρτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και πλέον είναι η 8η πιο ακριβή στον κόσμο.

Όπως θα δείτε στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο γράφημα η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στην Ελλάδα είναι στα 2,258 ευρώ, ενώ στο Μονακό, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλότερο, όπως και οι μισθοί, είναι ακριβότερη κάτι λιγότερο από 0,01 του ευρώ.

Η υψηλότερη μέση τιμή του λίτρου εντοπίζεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου κοστίζει 2,739 ευρώ, με τη Ζιμπάμπουε να ακολουθεί με 2,699 ευρώ. Οι δύο χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα είναι οι Κάτω Χώρες και η Ισλανδία.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές:

benzini

Αν κοιτάξουμε, δε, το γράφημα του globalpetrolprices που αφορά στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει… ξεφύγει, προσπερνώντας κατά πολύ Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία.

Ο Γερμανός πληρώνει τον Μάιο κατά μέσα όρο 2,097 ευρω για το λίτρο της βενζίνης, με τον Έλληνα των 850 ευρώ, κατά μεσο όρο, να δίνει στα πρατήρια 15 λεπτά περισσότερα.

Οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που «κατάφεραν» να προσπεράσουν τη χώρα μας η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία με 2,333 ευρώ, 2,370 και 2,398 ευρώ αντίστοιχα. Και σε αυτές, οι μισθοί των πολιτών τους ειναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από τους δικούς μας.

Στις χαμηλότερς θέσεις με τις πιο φθηνές τιμές κατά μέσο όρο να είναι η Λευκορωσία και η Ρωσία με 0,648 ευρώ και 0.825 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

"google ad"

timi benzini eurwpi

Τα στοιχεία που παραθέτει ο οργανισμός έρχονται την ώρα που οι εκτιμήσεις των εγχώριων παραγόντων κάνουν λόγο για περαιτέρω «ράλι» στις τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ