19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η διαδήλωση στα Χανιά της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου μέσα από τον φακό του Σπύρου Στάβερη

Ημερομηνία:

Ο Σπύρος Στάβερης, ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες φωτογράφους, με πολυετή συνεργασία με μερικά από τα πιο γνωστά έντυπα παγκοσμίως όπως Liberation, L’Hebdo, Paris Match, Courrier International, Magazine Air France, France Dimanche, Vice, καθώς και με τα ελληνικά: Γυναίκα, ΒημαDonna, Marie Claire, Madame Figaro, Look, Ένα, Κλικ, Μετρό, Έψιλον, Κ, Εικόνες, ΒηMagazino, Tαχυδρόμος, Big Fish, Symbol, 01, Εικόνες του κόσμου, View, Cover Story, Lifo βρέθηκε στα Χανιά καλεσμένος από τη ΛΕΦΚΙ Χανίων για να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς.

Η ξεχωριστή ματιά του Σπύρου Στάβερη προσπαθεί να παρεισφρήσει μέσα στην καθημερινότητα και να αναδείξει το ξεχωριστό μέσα σε αυτό που φαντάζει τετριμμένο. Έτσι, το έργο του έχει καταπιαστεί από τις καλτ φιγούρες και το lifestyle της κοσμικής Αθήνας, τα σκυλάδικα και τα λουμπέν στοιχεία, το αστικό τοπίο, και το ξέφρενο στοιχείο των νησιώτικων πανηγυριών, πορτραίτα προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και γεγονότα που σημαδεύουν τον καθημερινό άνθρωπο, όπως διαδηλώσεις.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη που μας δόθηκαν για να σας τις παρουσιάσουμε από τη διαδήλωση στα Χανιά, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου 2, στην οποία και συμμετείχε, ως διαδηλωτής και ως φωτογράφος.

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να διαβάσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του φωτογράφου Σπύρου Στάβερη εδώ

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται στο έργο του Σπύρου Στάβερη, στην ιστοσελίδα του υπάρχει συνεχώς νέο υλικό καθώς και κείμενα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...