16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ΕΕ βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας λόγω των κυρώσεων: Καλεί τους πολίτες να μειώσουν την θέρμανση στα σπίτια τους!

Ημερομηνία:

Βρήκε τη λύση η Ευρώπη στο πρόβλημα της ακρίβειας λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι ευρωπαϊκές χώρες στη Ρωσία για τον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας σε ατομικό επίπεδο για να μειώσουν τη συνολική εξάρτηση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που ενώνει την οικονομία μας με τη ρωσική οικονομία. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε μακροπολιτικό επίπεδο, όπως έκανε χθες η Επιτροπή, με μια νέα οδηγία που στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή μας για το ρωσικό φυσικό αέριο κατά τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος του έτους. Ένας δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός αν το τηρήσουμε πραγματικά. Και αυτό απαιτεί μακροοικονομικά μέτρα, τεχνικά μέτρα και επίσης οι ευρωπαίοι πολίτες να μειώσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, όλοι να καταβάλουν ατομική προσπάθεια για να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, όπως μειώνουμε την κατανάλωση νερού όταν υπάρχει ξηρασία και όπως βάζουμε μάσκα για την καταπολέμηση του ιού», είπε, μιλώντας στους βουλευτές στην ολομέλεια. σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ισχυρή στάση από την πλευρά μας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τίμημα, να πληρώσουμε ένα τίμημα διότι οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας και οι συνέπειες αυτού το πολέμου θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές πολιτικές για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται».

Επίσης επισήμανε ότι «θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εφοδιασμού αερίου, των προσφύγων, την αλλαγή της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας». Επιπροσθέτως ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «χρήση της αλληλεξάρτησης ως όπλου είναι πραγματικότητα» και υπογράμμισε ότι «βεβαίως έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διακόψουμε αυτή την εξάρτηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι πρέπει συστηματικά, σε μόνιμη βάση, να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. «Κόψτε το φυσικό αέριο στα σπίτια σας, μειώστε την εξάρτηση από όποιον επιτίθεται στην Ουκρανία και ας εμπλακούμε περισσότερο σε μια συλλογική άμυνα που είναι μια υποχρέωση της συνθήκης στην οποία έχουμε δώσει πολύ λίγη προσοχή μέχρι στιγμής», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...