16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η εκδίκηση του Πούτιν για τη βύθιση του «Moskva»: Οι Ρώσοι «χτύπησαν» εργοστάσιο πυραύλων στο Κίεβο

Ημερομηνία:

Ρωσικά στρατιωτικά μαχητικά αεροπλάνα χτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Κίεβο, το οποίο σύμφωνα με το Κρεμλίνο κατασκεύασε πυραύλους το οποίο βύθισαν το καταδρομικό πλοίο «Moskva». Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίς την Παρασκευή ότι κατέστρεψε το εργοστάσιο «Vizar» που κατασκευάζει πυραύλους.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά τη βύθιση του «Moskva», της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία σύμφωνα με την Ουκρανία προκλήθηκε από δυο πυραύλους κρουζ, ενώ η Μόσχα υποστηρίζει ότι η αιτία «διερευνάται».

Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε επίσης ότι θα εντείνει τις επιθέσεις του στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, κάτι που όπως είπε έρχεται ως απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.

«Ο αριθμός και η έκταση των πυραυλικών πληγμάτων εναντίον θέσεων στο Κίεβο θα αυξηθούν σε απάντηση σε όλες τις τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις και στα σαμποτάζ που πραγματοποιούνται σε ρωσικό έδαφος από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 30 «πολωνούς μισθοφόρους» με πλήγμα που πραγματοποίησαν στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Ως συνέπεια του πλήγματος, ένα απόσπασμα μισθοφόρων μιας ιδιωτικής πολωνικής στρατιωτικής εταιρείας (…) εξοντώθηκε στο χωριό Ιζιούμσκε, στην περιφέρεια του Χάρκοβο. Μέχρι 30 πολωνοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Το υπουργείο έκανε γνωστό, επίσης, πως οι δυνάμεις του έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της Χαλυβουργίας Ίλιτς στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Δαφέρμου με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων συνάντησε η υποψήφια...

Πώς θα λειτουργούν τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες

Αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις οποίες θα παραχωρηθεί το...

Γιώργος Γεννηματάς: 30 χρόνια από το θάνατo ενός σπουδαίου πολιτικού

«Η καρδιά του Γιώργου Γεννηματά έπαψε να κτυπά στις 9.15 π.μ.,...