15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Η εκδίκηση των καναπέδων

Ημερομηνία:

Του Αποστόλη Λουλουδάκη

Το πιο κακολογημένο αντικείμενο του σπιτιού την τελευταία δεκαετία υπήρξε ο καναπές.

Ένα ολόκληρο κίνημα στηρίχτηκε γύρω απ’ αυτόν και αμέτρητα κείμενα γράφτηκαν κατά πόσο αυτός έφταιγε που δεν κινητοποιούνταν οι Έλληνες κατά των μέτρων λιτότητας που κανείς δεν καταλάβαινε πόσο γρήγορα έκαναν τον Έλληνα φτωχότερο.

Τελικά τα μέτρα έγιναν καθημερινότητα και άλλοι πίστεψαν τον Τσίπρα τον Αύγουστο του ’18 ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια (δηλαδή είχαν εξαντλήσει όλες τις ιδέες για να τον φορολογήσουν περισσότερο ίσως γιατί π.χ δεν είχαν ανατρέξει στην ιστορία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας να βρουν εκεί περιπτώσεις φορολογίας όπως π.χ την φορολόγηση των καμινάδων κλπ).’

Και άλλοι πίστεψαν όπως φάνηκε στις εκλογές τον νυν πρωθυπουργό που μιλούσε για ισχυρή ανάπτυξη σε ένα άρρωστο οικονομικό σώμα (αυτό γίνεται όταν περνάμε τα μαθήματα πολιτικής οικονομίας με αντιγραφή-γνωστή είναι η περίπτωση του Πανεπιστήμιου του Harvard- ) και έτσι περίμεναν ότι η Caterpillar θα ανέκαμπτε μόνο από την επένδυση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όχι μόνο.

Και ενώ όλη η παγκόσμια οικονομία έμπαινε σε ύφεση εδώ μιλούσαν για το Ελληνικό θαύμα. Βέβαια στην οικονομία θαύματα δεν υπάρχουν εκτός από 2 περιπτώσεις:

Η πρώτη περίπτωση είναι της Αργεντινής που μια χώρα πλούσια έγινε φτωχή και η δεύτερη περίπτωση είναι της Ιαπωνίας που συνέβη το αντίστροφο.

Και ενώ όλοι περίμεναν το θαύμα έγινε το ανάποδο.

Ένας ιός διέλυσε αυτό το σύστημα της παγκοσμιοποίησης που υπήρξε ο νέος κανόνας μετά την πτώση του Τοίχους του Βερολίνου.

Αυτό που δεν κατάφερε το εργατικό κίνημα, η Οκτωβριανή Επανάσταση, οι αντάρτες πόλεων όπως οι Τουπαμάρος ήρθε ο κορωνοϊός και διαλύει τις οικονομίες ειδικά των G7 έως G40 (αφού στις χώρες της Αφρικής το ποσοστό θανάτων λόγω πείνας* παραμένει κατά πολύ υψηλοτέρο από τους θανάτους λόγω του κορωνοϊού), χρηματιστήρια, οικονομικές ιδεοληψίες όλων των αποχρώσεων και ουδείς νομπελίστας δεν μπορεί να κάνει έστω μια δήλωση ώστε να ξαναμπούν τα πράγματα στην ίδια σειρά όπως ήταν.

Γιατί το σύστημα στηριζόταν σε μια (1) υπόθεση μόνο και κανείς δεν είχε σκεφτεί μια εναλλακτική λύση αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν ποντάρει στο ίδιο ά-λογο όπως λένε στον ιππόδρομο.

*Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα εξαιτίας της στέρησης τροφής (περίπου 10.000 την ημέρα).

anoixtoparathyro.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...