15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Η εκλογή του νέου Επισκόπου Ρώμης και Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Ημερομηνία:

Γράφει ο Δρ. Αιμίλιος Δασύρας
Πρόεδρος της ”Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελλήνων Καθολικών”

Ο Καρδινάλιος της Αργεντινης Jorge Mario Bergoglio ειναι ο νέος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας με το ονομα Φραγκίσκος Α’.

Στίς 19.06 ωρα Ιταλίας και 20.06 ώρα Ελλάδας ,από την καπνοδόχο της ”Καπέλα Σιξτινα” βγήκε la ”fumata bianca” ο ”Λευκός Καπνός” που σήμαινε την εκλογή του νέου Πάπα. Του 266 αρχίζοντας από τον Αγιο Πέτρο, πρώτο Πάπα και επίσκοπο Ρώμης.

Το Conclavio (cum claves) πήρε αυτή την Ιερή απόφαση μετά από δύο ημερών ψηφοφορίες, οπου επρεπε για να εκλεγεί Πάπας να πάρει τα 2/3 τών ψήφων των 115 Καρδιναλίων, 77 ψήφους.

Την ειδηση της εκλογής του νέου Πάπα ανήγγειλε ο αρχαιότερος των Καρδιναλίων προφέροντας το τυπικό ”ΗΑΒΕΜUS PAPAM”, ”ΕΧΟΜΕ ΠΑΠΑ”.

Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος ο Α’ χαιρετόντας τα πλήθη τών πιστών που είχαν κατακλίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου είπε προς τους πιστούς: ”Τώρα θα προσευχηθείτε Εσείς προς τον Θεό για εμένα για να μου δώσει την ευλογία Του και δύναμη για να εργαστώ”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ ειναι 76 ετών,κατάγεται από το Μπουενος-Αϊρες της Αργεντινής. Εχει σπουδάσει Θεολογία στην Γερμανία και εχει κανει Διδακτορικές διατρηβές στίς ”Κοινωνικές επιστήμες”. Οι γονείς τού Bergoglio ήταν Ιταλοί μετανάστες.Ο πατέρας του εργαζόταν στούς σιδηροδρόμους.

Το 1958 εισήχθη στην τάξη των πατέρων Ιησουητών και σπούδασε και στο Πανεπιστήμιο της Χιλής.

Το 1969 χρήστικε Ιερέας και απο το 1980-1986 διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Το 1992 ο Πάπας Ιωάννης-Παυλος ΙΙ τον εχρησε επίσκοπο του Μπουένος-Αϊρες και το 2001 τον ονόμασε Καρδινάλιο.

Στίς εκλογές του 2005,γιατην ανάδειξη του νεου Πάπα,μετα τον θάνατο του Ιωάννη-Παύλου ΙΙ, πήρε στη πρώτη ψηφοφορία 10 ψήφους, στήν δεύτερη 35 ψήφους και στην τρίτη 40 ψήφους.

Ειναι ο Πρώτος ΛατινοΑμερικανός που εκλέγεται Πάπας.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στήν Αργεντινή επαιξε σπουδαίο ρόλο,εμψυχώνοντας τον Λαό του και ηταν μία φωνή συνείδησης. Διακρινόταν πάντα για την απλότητά του και ζούσε σ’ ενα μικρό απλό διαμέρισμα,αντί να ζει σε πολυτελή Αρχιεπισκοπή. Κατήργησε το αυτοκίνητό του και τον προσωπικό οδηγό και επαιρνε πάντα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του. Ποτέ δεν ειχε καποιο να του μαγειρευει, αλλά ο ίδιος ετοίμαζε τα γεύματά του. Ισως γι’αυτό διάλεξε και το ονομα ”Φραγκίσκος” να θυμάται πάντα τον ”Φτωχούλη του Θεού”.

Λένε οι συνάδελφοί του Ιερείς, οτι κατα την διάρκεια της οικονομικής-κρίσης της Χώρας του δεν τον είδαν ποτέ να γελάσει.

"google ad"

ΥΓ: Eίθε ο νεοεκλεγής Πάπας Φραγκίσκος Α’ να βαστήξει το Τιμόνι της Καθολικής Εκκλησίας ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης του ”Φτωχούλη του Θεού”, προς όφελος της Εκκλησίας του Χριστού.

Αιμίλιος Δασύρας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...