27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα στείλουν Leopard στην Ουκρανία, λέει το Κίεβο – Η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard

Ημερομηνία:

Δημοσιεύματα τους διεθνούς Τύπου αλλά και πληροφορίες από το Κίεβο, συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες που θα στείλουν Leopard 2 στην Ουκρανία, ως στήριξη στη χώρα έναντι της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ιταλική έκδοση της Huffington Post, oι χώρες που αγόρασαν Leopard 2 από τη Γερμανία – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στην πρώτη γραμμή υποστήριξης για την Ουκρανία όπως η Πολωνία, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Αυστρία – χρειάζονται έγκριση από τη γερμανική κυβέρνηση προτού μπορέσουν να τα στείλουν ως βοήθεια στη χώρα. Όπως έγινε γνωστό, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο, όπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε δημοσίως χθες τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για την απόφαση για την αποστολή των αρμάτων μάχης, όμως την ίδια στιγμή ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες που έχουν Leopard σε λειτουργία «να παράσχουν όσα περισσότερα είναι δυνατόν».

Η Ελλάδα όχι μόνο είναι μεταξύ αυτών, αλλά διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη και σίγουρα το Κίεβο περιμένει από τη χώρα μας να προχωρήσει σε μία αντίστοιχη απόφαση.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του έγκυρου, kyivpost.com, το οποίο σε σημερινό του δημοσίευμα συγκαταλέγει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες περιμένει Leopard. Σε αυτό αναφέρεται ότι τα Leopard που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να αποκρουστεί με επιτυχία η εισβολή των Ρώσων δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία, αλλά θα προέρχονται κι από άλλες χώρες.

WELT: Η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard

Η γερμανική WELT έγραψε χθες ότι «η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία».

Και υπενθυμίζει ότι το Κίεβο, χρειάζεται «μερικές εκατοντάδες» κύρια άρματα μάχης για να ανακαταλάβει τις περιοχές που κατέλαβε η Ρωσία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...