14.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς προτεκτοράτου”

Ημερομηνία:

Ομιλία Τσίπρα από το Ηράκλειο

Να στηρίξουν την κοινωνία που δοκιμάζεται και όχι τους τοκογλύφους κάλεσε τους κυβερνώντες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας. Στην διάρκεια ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το μνημόνιο πέτυχε γιατί οδήγησε τον λαό στην φτώχεια κι αυτός ήταν και ο προσχεδιασμένος στόχος του. “Ο ελληνικός λαός έγινε πειραματόζωο σε ένα πανευρωπαικό πείραμα” τόνισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για την εφαρμογή της θεωρίας του σοκ που οδήγησε την κοινωνία σε διάλυση στο βωμό της συσώρρευσης πλούτου σε λίγους.
Για εγκληματικές προσχεδιασμένες επιλογές κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας πως το 2009 “έκλεψε ” την ψήφο του ελληνικού λαού όταν του έταξε σοσιαλισμό για να τον οδηγήσει στην βαρβαρότητα.
Για πολιτική απραξίας κατηγόρησε τον Λουκά Παπαδήμο ενώ σκληρή κριτική άσκησε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως πριν καν φτάσει τον στόχο του που είναι η πρωθυπουργία η πολιτική του ταυτίστηκε με υποχωρήσεις και “κωλοτούμπες”. Τόνισε δε πως οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας ετοιμάζονται να ” εγκαταλείψουν το σκάφος ” υπογραμμίζοντας πως ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποδύεται τον αντιμνημονιακό για να σωθεί πολιτικά.
Χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλλήματα και ωμούς τους εκβιασμούς περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ακόμη χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα ως τον εθνικό στόχο της επόμενης δεκαετίας με κόστος την κοινωνική διάλυση.

“Αυτό που διακυβεύεται είναι η κυριαρχία του λαού και της χώρας” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς προτεκτοράτου , σε ένα αναμορφωτήριο , όπως είπε , γερμανικού τύπου και μετά την λεηλασία μισθών και συντάξεων στόχος είναι η απόλυτη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

“Δεν έχουμε μαγικό ραβδί , δεν είμαστε πολιτικοί Μεσσίες για να σώσουμε την Ελλάδα μόνοι μας , αλλά μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι” τόνισε και κάλεσε τις δυνάμεις της Αριστεράς να αναζητήσουν τα λάθη τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως αν οι δυνάμεις της Αριστεράς ήταν ενωμένες θα ήταν πρώτο κόμμα ενώ κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη για τακτική τύπου “ολίγον έγγυος ” που δεν συνάδει με το παρελθόν του και την κρισιμότητα της κατάστασης.
Χαρακτηρισε την νέα δανειακή σύμβαση , ένα έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί και κάλεσε τον ίδιο τον λαό μακριά από πολιτικές ταυτότητες να φέρει την ανατροπή.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...