16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ελλάδα θα στηρίξει την Ουκρανία με τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια – «Oι πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία είναι πρόσφυγες πολέμου, είναι πραγματικοί πρόσφυγες»

Ημερομηνία:

Ελληνικό C-130 με τον Νίκο Χαρδαλιά και βοήθεια, θα πάει στο σημείο που περνούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες – Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Έλληνα Πρέσβη στη Μαριούπολη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει «στην προσπάθεια στήριξης του ουκρανικού λαού, άμεσα με τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Πολωνία και άλλες χώρες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μηταράκης έκανε και μια αμφιλεγόμενη δήλωση, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία είναι πρόσφυγες πολέμου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες»…

Πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα «πρέπει να πάρει ως χώρα έναν αριθμό ανθρώπων, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Το κόστος θα καλυφθεί από την Ευρώπη … Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια … Στο επόμενο τριήμερο θα ληφθούν πολλές αποφάσεις».

Ελληνικό C-130

Όπως είπε ακόμα ο Υπουργός, σχεδιάζεται η αποστολή από τη χώρα μας ενός C-130 τη Δευτέρα, παρουσία και του Νίκου Χαρδαλιά, για να βοηθήσει στο σημείο που περνάνε οι Ουκρανοί πρόσφυγες τα σύνορά τους. Όπως μετέφερε μάλιστα, υπάρχει πληροφόρηση από το πεδίο, ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες ελπίζουν σε παύση των εχθροπραξιών για να μπορέσουν να γυρίσουν σπίτια τους.

Ο Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία «παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, μια αναθεωρητική στάση της Ρωσίας, η οποία είναι καταδικαστέα από όλο το Δυτικό κόσμο. Είναι σημαντικό η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με μία φωνή να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι σε αυτές τις αναθεωρητικές βλέψεις».

Συνομιλία Μητσοτάκη με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε το πρωί με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο στην ΟδησσόΔημήτρη Δόχτση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πρόσθεσε θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας.

"google ad"

Γι αυτό το λόγο, στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.

Οι ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις (Μαριούπολη και Οδησσός), σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ