«Η Ελλάδα για άλλη μία φορά πρέπει να στηριχτεί στον Απόδημο Ελληνισμό. Ο Απόδημος Ελληνισμός καλείται να παίξει έναν σοβαρό ρόλο στο πώς η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο διαδηλωτής Βαγγέλης Γραμματικάκης.
Ο Βαγγέλης Γραμματικάκης ήρθε από την Κρήτη για να ενώσει τη φωνή του με τις φωνές των ομογενών που συμμετείχαν στο παναμερικανικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε στις 18 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ.
«H προσπάθεια προστασίας της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας παρέχει τη δυνατότητα να σώσουμε την Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που πρέπει να σωθεί, γιατί χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα με μια ισχυρή οικονομία και καλή εξωτερική πολιτική και με ένα κράτος που να εμπνέει σεβασμό και να εμπνέει αξιοπρέπεια.Μας περιτριγυρίζουν εχθροί και το χειρότερο έχουμε και από μέσα εχθρούς. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει υπέρ των Σκοπίων. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας και δεν δικαιούται ο δήμαρχος να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Γι’ αυτό και στην ομιλία μου στο συλλαλητήριο είπα να ενωθούμε όλοι να σώσουμε την Ελλάδα από τους Ελληνες», τόνισε ο κ. Γραμματικάκης.
Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία του να έρθει στη Νέα Υόρκη είπε ότι είναι μια πρωτοβουλία ευσυνείδητου πολίτη.
«Ως πολίτης πήρα την πρωτοβουλία και πήγα στη Θεσσαλονίκη με άλογα και Κρητικούς, απογόνους Μακεδονομάχων. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο. Πήγαμε ένα λεωφορείο πενήντα άτομα.
Μόλις τέθηκε το θέμα ότι η Μακεδονία για άλλη μία φορά κινδυνεύει εκ των πραγμάτων έπρεπε να πρωτοστατήσουν οι Κρήτες. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την παρουσία μας. Ημασταν όλοι ντυμένοι με τα παραδοσιακά ρούχα και θυμήθηκαν οι άνθρωποι παλιές ένδοξες εποχές. Ολοι ήταν ντυμένοι σαν Μακεδονομάχοι. Στον πόλεμο πάνε μόνο οι διαλεκτοί. Πήγαν οι Κρήτες και κατέβηκε όλη η Θεσσαλονίκη και πέτυχε το συλλαλητήριο».
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Αθήνας υπογράμμισε ότι «η μεγάλη σημαία που κυμάτιζε πάνω στη Βουλή των Ελλήνων και έκανε τον κόσμο να δακρύσει και την υφήλιο να αισθανθεί ρίγη συγκίνησης προήλθε από την Κρήτη».
«Ανήκε σε έναν φίλο μου, στον Θεόδωρο Καλαθάκη, ο οποίος μου την εμπιστεύτηκε. Εγώ ανέλαβα γερανούς, μεταφορικά και την υψώσαμε και κάναμε τη διαφορά.
Πριν ξεκινήσει για τη Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης διότι είπε για τους διαμαρτυρόμενους ότι είναι κατάπτυστοι».
«Πρόκειται για μια στάση αντεθνική και γι’ αυτό κατέθεσα μήνυση εις βάρος του», συμπλήρωσε.
Ο Βαγγέλης Γραμματικάκης διαμένει στον Καρτερό Ηρακλείου όπου, όπως ανέφερε, διατηρεί ιππικό όμιλο και βενζινάδικο. Είναι παντρεμένος με την Αννα το γένος Μπαστάκη με την οποία έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι νυμφευμένη με τον Γιάννη Βεληβασάκη και του χάρισε δύο εγγόνια, τους Γιώργο και Φίλιππο, καθώς επίσης τον Λευτέρη (36 ετών), τον Κωστή(33 ετών) και τον Αλέξανδρο (27 ετών).
Ερωτηθείς για τις εμπειρίες του στη Νέα Υόρκη, είπε ότι «ξαφνικά ένοιωσα σα να είμαι στην Κρήτη. Σε μια Νέα Υόρκη των εκατομμυρίων συνάντησα έναν πελάτη του καταστήματός μου και αυτό ανήκει στα απίστευτα».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βαγγέλης Γραμματικάκης είχε ταξιδέψει με ομάδα διαδηλωτών από την Κρήτη με άλογα για τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενώ είχε προχωρήσει και σε μήνυση εις βάρος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει ενάντια στους διαδηλωτές.
Με πληροφορίες από ekirikas.com