14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Η ΕΛΜΕ έλαβε επιστολή-καταγγελία την οποία προσυπογράφει και δίνει στη δημοσιότητα

Ημερομηνία:

ΟΙ Δ/ντες και Καθηγητές του Γυμνασίου – ΓΕΛ Παλαιόχωρας αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για το ανεπίτρεπτο, αντισυναδελφικό και συκοφαντικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Σελινιώτικα Νέα της 9-02-2012 από την Κα Σημαντηράκη Αριστέα ΠΕ04, Βιολόγο.

Σε μια εποχή δύσκολη, με την οικονομική κρίση να πλήττει το εισόδημά μας και την κρίση των θεσμών να πλήττει και να απαξιώνει την πρωταρχική αξία της παιδείας, εμείς εργαζόμαστε αποκλειστικά στη Δημόσια Εκπαίδευση και με αξιοπρέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελούμε ως Εκπαιδευτικοί, ενώ η εν λόγω εκπαιδευτικός (η οποία βρίσκεται σε άδεια), συκοφαντεί και κρίνει χωρίς επαρκή στοιχεία εκπαιδευτικούς και συναδέλφους της.

Σχετικά με τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της:

Θα πρέπει να προσθέσουμε στα όσα με σπαραξικάρδιο τρόπο περιγράφει για την προσέλευσή της το Φεβρουάριο του 2005, ότι λησμονεί να αναφέρει πως το όχημα που οδηγούσε η συνάδελφος Κα Αρχοντάκη Νεκταρία βγήκε τότε εκτός πορείας εξ’ αιτίας της ολισθηρότητας του χιονισμένου δρόμου και ήταν καθαρά θέμα τύχης το ότι αποφεύχθηκε ατύχημα.

Ο Εκκλησιασμός της 30ης Ιανουαρίου (Γιορτή 3 Ιεραρχών) πραγματοποιήθηκε όπως προέβλεπε ο Νόμος με αντιπροσωπεία Καθηγητών (Αν και Αργία), παρουσία και των 2 Δ/ντών και παρουσία μαθητών.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, επιβατικά αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες δεν ήταν δυνατό να διασχίσουν τον χιονισμένο και παγωμένο δρόμο, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν με ένταση για όλη την ημέρα σε πολλά τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου. Έτσι,  καθηγητές που έρχονταν από τα Χανιά, δεν κατάφεραν να φτάσουν στα σχολεία. Τα σχολεία όμως (Γυμνάσιο – Λύκειο) λειτούργησαν με το υπάρχον προσωπικό, κάνοντας κατάλληλη αναπροσαρμογή προγράμματος. Τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου μαθητή.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας οι καθηγητές έφτασαν στα Σχολεία από το δρόμο των Τοπολίων με καθυστέρηση, αλλά είχε γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά. Τα παραπάνω αποδεικνύονται από επίσημα έγγραφα (Απουσιολόγια του σχολείου – Πρακτικό, Ημερολόγια Σχολείων, Βιβλία Ύλης).

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί των δυο Σχολείων δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να συκοφαντεί το έργο μας, και καλούμε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ να προσυπογράψει την έγγραφη απάντηση – καταγγελία μας. Ο κλάδος δεν έχει ανάγκη από τιμητές – επικριτές. Όσοι μάλιστα φιλοδοξούν να παίξουν και ρόλο συνδικαλιστικού εκπροσώπου, καλό είναι να σέβονται τους συναδέλφους τους, την αλήθεια και τα Συλλογικά όργανα της εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης
Η Γ. Γραμματέας: Σ. Κοτσιφάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...