27.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων για το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ)

Ημερομηνία:

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο πάνω από 250.000 μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΓΑ, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν καθώς η ΚΑΠ της ΕΕ και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημα τους.

Με τη συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) προωθούν την είσπραξη των οφειλών μέσω των αγροτικών ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο οι όποιες αγροτικές ενισχύσεις των αγροτών θα συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες. Για αυτό το λόγο εκβιαστικά ζητούν από τους αγρότες να υπογράψουν εξουσιοδότηση όταν πάνε να κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ώστε να μπορούν να “μπαίνουν” στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να παίρνουν τα χρήματα των ενισχύσεων. Επειδή είναι παράνομη κάθε παρακράτηση των επιδοτήσεων χρειάζονται την έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αλλιώς δεν μπορούν να τις παρακρατούν. Παράλληλα ξαναμπαίνει το χαράτσι, τώρα πια και επίσημα, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων το οποίο φέτος θα είναι και υψηλότερο σε σχέση με πέρσι (από 30 έως 180 ευρώ). Μεγάλες ευθύνες έχει η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι κυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι πέρσι εισέπραταν 25 ευρώ από κάθε αγρότη μέσω των Ενώσεων για την ενεργοποίηση, για “συμβουλευτικές υπηρεσίες” ενώ το υπουργείο έβγαζε μέχρι καιτην προηγούμενη χρονιά κονδύλι 25 εκατομυρίων ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα και να γίνονται δωρεάν οι δηλώσεις.

Χρειάζεται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι αγροτικοί σύλλογοι να συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και σφράγισμα όλων των βιβλιάριων του ΟΓΑ χωρίς καμία εξαίρεση. Οι αγρότες να μην υπογράψουν τις εξουσιοδοτήσεις δίνοντας το “πράσινο φως” στον καθένα να μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό και να τον διαχειρίζεται. Να βγει άμεσα κρατικό κονδύλι που θα καλύπτει τις ανάγκες για τα έξοδα της διαδικασίας της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος: Σοφοκλής Τσουρουνάκης
Ο γραμματέας: Βαγγέλης Καβρουλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ