12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

“Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότιο Κορέα” – Κατάμεστο το Θέατρο Βλησίδης στην τελευταία παράσταση της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου | Φωτός

Ημερομηνία:

Το σπονδυλωτό έργο του Ζοέλ Πομερά “Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότιο Κορέα” παρουσιάστηκε από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου από τη θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στο Θέατρο Βλησίδη υπό την σκηνοθεσία της Ιώς Ασηθιανάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θέατρου Βλησίδη τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι θεατές είχαν μία τελευταία ευκαιρία να αναρωτηθούν:

Είναι ο έρωτας απλά και μόνον μια χημική διεργασία του εγκεφάλου; Πόσο μετρήσιμη είναι η αγάπη στις ανθρώπινες σχέσεις; Μήπως τελικά δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του μυαλού μας; Μήπως η απουσία ενός εραστή, ενός φίλου, ενός παιδιού, ενός έτερου εαυτού, μας οδηγεί σε κρίση ταυτότητας; Πόσο καθοριστική είναι η μνήμη στην διαμόρφωση της χωροχρονικής μας υπόστασης; Τι είναι τέλος πάντων αυτό που διαρκώς αναζητάμε και γιατί η αγάπη δεν φτάνει;

18 μικρές ιστορίες-εικόνες που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ για το αδιέξοδο της αγάπης. Της αγάπης, που δεν καταφέρνει να επανενώσει ποτέ πραγματικά «τη Βόρεια με τη Νότια Κορέα». Της αγάπης, που είναι αλληλένδετη με την απώλεια. Εραστές, σύζυγοι, οικογένειες, φίλοι… Ακόμα και όταν καταφέρνουν ν΄ αγαπηθούν, συνειδητοποιούν ότι «η αγάπη δε φτάνει». Ίσως γιατί: «η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Ένα παιχνίδι του μυαλού. Η αγάπη είναι ένα είδος αρρώστιας που μας κάνει να κάνουμε πράγματα τρελά, επικίνδυνα…»

Σημειώνουμε ότι τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν σε φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν στο μέλλον κάποιες επιπλέον παραστάσεις.

Συντελεστές της παράστασης ήταν οι εξής:

Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιώ Ασηθιανάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Λώλης
Ηχοληψία- Φωτισμός: Γιάννης Γιανναράκης
Φωτογραφίες – Βίντεο Παράστασης: Μιχάλης Γοναλάκης
Δημιουργία Ραδιοφωνικού Σποτ: Μανώλης Λεβεντέλης
Σχεδιασμός Αφίσας – Προγράμματος: Βασίλης Πιτσώνης – Scripta
Μακιγιάζ: Ιωάννα Δουρουντάκη
Συντονισμός Παραγωγής: Μάρση Βολάνη

Έπαιξαν οι: Βαρδουλάκη Τζωρτζίνα, Βεργάκης Γιώργος, Γιακουμάκης Νίκος, Ζαμπετάκη Ρίτα, Ιγγλεζάκη Πετρούλα, Κοντεκάκης Δημήτρης, Μαρκογιαννάκης Λαέρτης, Μιχελογιαννάκης Βασίλης, Μπαρμπουδάκη Ρεβέκκα, Τζεϊράνης Κυριάκος, Χαριτάκης Δημοσθένης.

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...