25.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Η επιστροφή πινακίδων, τα τέλη και η περίπτωση της Εφορίας Χανίων

Ημερομηνία:

Τελικά η παράταση που δόθηκε από τον απίστευτο κ. Θεοχάρη αφορά μόνο την πληρωμή τελών κι όχι για την επιστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα  Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 θα μπορούν να προσέρχονται στις ΔΟΥ οι πολίτες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση ήταν αναλόγου ύφους, αλλά της χειρίστου ηθικής καθώς δεν κάνει λόγο για την επιστροφή των πινακίδων. Διαβάστε για να αντιληφθείτε την κοροϊδία:

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.»

Έτσι όσοι έχετε πινακίδες προς κατάθεση για δήλωση ακινησίας, απλά χάσατε την προθεσμία. Και για να μην κατηγορηθούν οι συμπολίτες μας ότι το άφησαν τελευταία στιγμή, θυμίζουμε στις Αντουανέτες της κυβέρνησης, ότι οι πινακίδες αφορούν αυτοκίνητα που είχαν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τους μέχρι και την 31/12/2013. Δηλαδή είχαν πληρώσει για να κυκλοφορούν νόμιμα μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου. Άρα είναι υποχρέωση του κράτους (!) να φροντίσει να παραλάβει τις πινακίδες την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή αν θέλαμε να είμαστε κανονική ευρωπαϊκή χώρα να πληρώσει πίσω τις αντίστοιχες ημέρες που απέμεναν.

Πηγή: Gocar

 

Σκληρή και άτεγκτη η εφορία Χανίων

Σ.Σ.: Παρά τα παραπάνω όμως, σε κάποιες εφορίες πολίτες έσπευσαν να ολοκληρώσου τη διαδικασία κατάθεσης πινακίδων. Κάτι τέτοιο σημειώθηκε στην Εφορία της Καλαμαριάς, όπου ο Έφορος διευκρίνιζε ότι η κατάθεση πινακίδων ισχύει μόνο για εκείνους τους πολίτες που έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά λόγω της αυξημένης προσέλευσης κόσμου τις τελευταίες ημέρες του 2013, δεν ολοκλήρωσαν γραφειοκρατικά τη διαδικασία

Στην εφορία Χανίων δυστυχώς παρά τις παρακλήσεις πολλών Χανιωτών δεν δέχτηκαν την κατάθεση πινακίδων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις που έπρεπε βάσει της λογικής αλλά και του νόμου να έχουν ελαστικότητα. Πχ: περίπτωση Χανιώτη που του είχε κλαπεί το πρωτότυπο της άδειας κυκλοφορίας (μαζί με το τσαντάκι του) αρνήθηκαν την παραλαβή των πινακίδων, παρά την υπεύθυνη δήλωσή του ότι θα προσκομίσει αντίγραφο από το μηχανολογικό την επομένη εργάσιμη, δηλαδή χθες. Παραθέτουμε άλλη μια περίπτωση περισσότερο κραυγαλέα κατά τη δική μας άποψη.

Σε Χανιώτη που του έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του από την τροχαία με αφορμή τροχαίο, παρά τη βεβαίωση της τροχαίας Χανίων ότι η εν λόγω υπηρεσία παρακρατεί άδεια και πινακίδες η εφορία Χανίων δεν δέχτηκε την παραλαβή του εγγράφου με το απίστευτο και παράλογο επιχείρημα να προσκομίσει ο κάτοχος του αυτοκινήτου την άδεια κυκλοφορίας που βεβαιώνει η τροχαία ότι παρακρατεί. Την παραλαβή της βεβαίωσης αρνήθηκαν στην εφορία Χανίων και χθες παρά το ότι προσκόμισε αντίγραφο της άδειας από το μηχανολογικό. Ο εν λόγω Χανιώτης θα προσέλθει και σήμερα στην εφορία μαζί με το δικηγόρο του ή άλλο ειδικό. Για τα σημερινά θα σας ενημερώσουμε στο αυριανό μας φύλλο.

Ν.Α.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο νέα έργα βιοαερίου στον νομό Λασιθίου

Την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου στις περιοχές της Ιεράπετρας...

Κόμβος δεδομένων γίνεται η Κρήτη με τις νέες επενδύσεις ιταλικής εταιρείας

Ενισχύεται περαιτέρω η θέση της Ελλάδας ως εναλλακτική υπερταχεία...

Η ανθρωποκεντρική αντίληψη στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας Κρήτης

Στην επιλογή ουσιαστικής στήριξης από την Περιφέρεια Κρήτης κάθε...

Μιχάλης Μπλέτσας: «Η δουλειά μου είναι να είμαι παρανοϊκός»

«Η δουλειά μου είναι να είμαι παρανοϊκός και να...