15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η επιστροφή… της Αριστεράς

Ημερομηνία:

Του Βαγγέλη Πάλλα *

…Ξέρω ότι θα διασχίσουμε την έρημο. Το καταλαβαίνουμε, αλλά επιμένουμε. Γιατί  έχουμε το δίκιο. Θα μείνουμε μόνοι, πιεσμένοι, απομονωμένοι, αλλά προχωράμε.

Η επιστροφή της Αριστεράς, είναι ανάγκη των καιρών και όχι μια Αριστεράς εκλογικών συνεργασιών, αλλά μια μετωπική Αριστερά, που συνδέει και νοηματοδοτεί επιλογές με βάση το στρατηγικό της στόχο. Που δίνει συντεταγμένα τις μάχες.

Θα χτυπηθούμε, θα συκοφαντηθούμε, θα σκίσουν τα λάβαρα μας, αλλά αμετανόητοι συνεχίζουμε. Γιατί η Αριστερά ξέρει και να κερδίζει και να χάνει. Η Αριστερά δεν συγκρίνεται…διακρίνεται.

Η επιστροφή της Αριστεράς, συνιστά ανάγκη απέναντι στον «οδοστρωτήρα» που προγραμματίζει, η νεοφιλελεύθερη αστική τάξη, παρέα με τους μιντιακούς του φίλους, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να τους φέρουν στην εξουσία μέσω αδιάκοπης καθημερινής προπαγάνδας.

Η ιστορία διψά για την επάνοδο της Αριστεράς, μιας Αριστεράς που θα αποκαταστήσει την φυσική πορεία της ιστορικής ροής προς την πρόοδο, που θα αντιμετωπίσει την λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου αστικού ρεύματος, που επιταχύνει την επάνοδο του, ύστερα από συστημικά και επικοινωνιακά λάθη των αριστερών κινημάτων.

…Ασφαλώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν διάφορες, διαφορετικές διαδρομές και πορείες. Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στην κοινωνία…

Η αστική τάξη στην Ελλάδα, ποτέ δεν έκρυψε το πραγματικό της, πρόγραμμα και την ουσία της δεξιάς και αντιδραστικής της πολιτικής. Το αστικό κόμμα της δεξιάς διαχρονικά εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον πιστό εκφραστή και στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η αστική τάξη (δεξιά), έχει συνδέσει την πορεία της με την πιο καταστροφική περιόδου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, με την επιβολή 2 μνημονίων και την υπερψήφιση του 3ου μνημονίου. Η πολιτική της άνοιξε το δρόμο για την πιο άγρια μορφής εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων.

Η διαφαινόμενη άνοδος της αστικής δεξιάς, μόνο νέα δεινά μπορεί να σημάνει για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη στο σύνολο της.

…Παλιά, μπορούσα να σε εξοντώσω με συνοπτικές διαδικασίες. Να σε φυλακίσω, να σε βασανίσω, να σε στείλω στην εξορία…

Παλιά είχα δωσίλογους και καταδότες, είχα στρατό και αστυνομία…

Ακόμα τους έχω…

Η ιστορία καταγράφει την απουσία μας. Μιας αριστεράς της αλληλεγγύης, του διεθνισμού, της συνοχής και του αμοραλισμού.

"google ad"

Το πραγματικό συμφέρον του λαού μας είναι η καταδίκη και η απόρριψη αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που μόνο δεινά, φτώχεια, εξαθλίωση και τρομοκρατία υπόσχεται.

…Έχω την οικονομική δύναμη, κάνω ότι θέλω. Ακόμα και τώρα υπάρχει τρόπος να σε ελέγχω. Τώρα έχω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τώρα εισχωρώ στο μυαλό σου. Τώρα σε κάνω σύμμαχο μου. Τώρα είμαι σε θέση να κάνω το δικό μου συμφέρον δικό σου…

* Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά και με αυτά τα όπλα να πορεύεται στη ζωή. Είναι δημοσιογράφος μέλος των A.E.J. και I.F.J.. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα – μνήμης, μειονότητες, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Είναι μέλος του ΑΚΕΛ Ελλάδος. Email: pallas.eu@gmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ