21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η Επιτροπή δεν έχει ακόμα θέση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Απάντηση Όλι Ρεν σε Ν. Χουντή

Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων η Τρόικα συζητάει σήμερα με Έλληνες υπουργούς το θέμα της άρσης της αναστολής πλειστηριασμών των κατοικιών Ελλήνων δανειοληπτών, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή, γραπτή, απάντησή του (6.11.2013) προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Χουντή δηλώνει ότι «Η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών. Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία».

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Ρεν, ο οποίος παρά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Ν. Χουντής και παρά το γεγονός ότι σήμερα συζητιέται το θέμα με την Τρόικα, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του προς την Επιτροπή, ζητούσε να πληροφορηθεί  «ποιες είναι οι προτάσεις με τις οποίες προσέρχεται, ως μέλος της τρόικα, στις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, …», και αν η Επιτροπή συμφωνεί με τις εκτιμήσεις ότι τυχόν απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα προκαλέσει νέα απαξίωση των ακινήτων και εξ αυτού του λόγου, όχι μόνο θα αποβεί σε βάρος των αδυνάτων δανειοληπτών αλλά και σε βάρος των ίδιων των τραπεζών.

Ο Επίτροπος κ. Ρεν, στην απάντησή του, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του νομικού πλαισίου που υπάρχει «για τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις οφειλές τους λόγω της επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης» σημειώνει ότι «Η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών. Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...