22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την αναβάθμιση της βάσης στη Σούδας: Μόνο καταστροφές θα φέρει στη γειτονιά μας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφέρεται στη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της Σούδας και τις συνέπειες αυτής στις ζωές των λαών:

Ένα μήνα μετά την κινητοποίηση του λαού της Κρήτης, ενάντια στην παρουσία της Βάσης στη Σούδα, οι απαιτήσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συνεχίζονται.

Στη επίσκεψη του Έλληνα ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ, ξανατέθηκε το θέμα της αναβάθμισης της βάσης στη Σούδα, σε αντίβαρο στην Τουρκική αδιαλλαξία.

Η οποία αδιαλλαξία οδήγησε και σε ναυάγιο, ξανά, τον διάλογο για το Κυπριακό και με αφορμή την ΑΟΖ.

Οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία αλλά και οι εσωτερικές αντιθέσεις στην Τουρκία, δημιουργούν προβλήματα στη συνοχή της συμμαχίας και αυτά τα προβλήματα προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί κάθε μια αστική τάξη για δικό της όφελος, ενάντια στους λαούς της περιοχής μας.

Ενταγμένη σε αυτή την αντίθεση είναι και η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα,  που μόνο καταστροφές θα φέρει, όπως στο παρελθόν, στην γειτονιά μας.

Καταστροφές που τις ζούμε καθημερινά με τις καραβιές των ανθρώπων που αναγκάζονται να παρατήσουν τα σπίτια τους και να θαλασσοπνιγούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ή να γεμίζουν τις ακατάλληλες δομές «φιλοξενίας» που προσβάλουν κάθε έννοια αξιοπρεπείας και ανθρωπιάς.

Όπως η «φιλοξενία» στην παλιά Ηλεκτρική, αυτές τις μέρες, 120 συνανθρώπων μας, που ζουν υπό καθεστώς ομηρίας, με μόνο έγκλημα τους ότι δεν βολεύτηκαν με λιγότερο ήλιο, που θέλησαν ένα καλύτερο μέλλον.

Την ίδια ώρα που μεγαλοαστοί τριγυρνούν ελεύθεροι και ποτίζουν με ναρκωτικά τα παιδιά μας.

Την ίδια ώρα που η κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη, είναι πολύ ανοιχτομάτα, όταν πρόκειται να προστατεύσει τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, με την μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Χανιώτες και Χανιώτισσες

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και καλεί τον Χανιώτικο λαό να απαιτήσει:

✓ Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία

✓ Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό

"google ad"

✓ Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

✓ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

✓ Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

✓ Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΟΚ: Το πρόστιμο που προβλέπεται σε όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο

Μπορεί το παρκάρισμα τις γιορτινές ημέρες στις μεγάλες πόλεις...

Μεγάλος ασθενής τα νοσοκομεία της Ευρώπης

Σε κρίση διαρκείας έχουν περιέλθει τα συστήματα Υγείας ανά την Ευρώπη...

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...